Συνεχίζεται η δίκη των νεοναζί στη Γερμανία: Στο σκαμνί οι δολοφόνοι του Θ. Βουλγαρίδη

Είχε προηγηθεί αναβολή

Συνεχίζεται η δίκη των νεοναζί στη Γερμανία: Στο σκαμνί οι δολοφόνοι του Θ. Βουλγαρίδη

Μία από τις πλέον πολυσυζητημένες δίκες στη σύγχρονη ιστορία της Γερμανίας, εκείνη των νεοναζί, συνεχίζεται στο δικαστήριο του Μονάχου.

Προηγήθηκε αναβολή με αίτημα των συνηγόρων της βασικής κατηγορουμένης Μπεάτε Τσέπε, μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε δολοφονίες, 8 Τούρκων, ενός Έλληνα, του Γιώργου Βουλγαρίδη, και μιας γερμανίδας αστυνομικού την περίοδο 2000-2007 καθώς και δύο βομβιστικές επιθέσεις και 15 ληστείες. Αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη.

Όπως σας έχουμε γράψει από το star.gr, το 2011 η Τσέπε είχε παραδοθεί στην Αστυνομία μετά από συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και άλλων δύο μελών της ίδιας οργάνωσης, στη διάρκεια ληστείας. Τότε τα δύο άλλα μέλη έβαλαν τέλος στη ζωή τους.


Η αστυνομία όμως εντόπισε το όπλο που χρησιμοποίησαν στην απόπειρα της ληστείας, το οποίο ταυτοποιήθηκε με ορισμένες από τις επιθέσεις κατά των μεταναστών. Έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, η δίκη των NSU αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις της ιστορίας της μεταπολεμικής Γερμανίας» δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας ενός εκ των θυμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top