ΑΠΙΘΑΝΟ: Ετοιμάζουν φόρο 4% για τους κατόχους smartphone!

Για να βοηθηθεί η χρηματοδότηση της παραγωγής τέχνης, ταινιών και μουσικής

ΑΠΙΘΑΝΟ: Ετοιμάζουν φόρο 4% για τους κατόχους smartphone!

​Η Γαλλία ετοιμάζεται να φορολογήσει τα smartphones, τα tablets και όλες τις άλλες συσκευές που συνδέονται με το διαδίκτυο, προκειμένου να βοηθήσει στην χρηματοδότηση της παραγωγής γαλλικής τέχνης, ταινιών και μουσικής, μεταδίδουν οι FT.

Όπως αναφέρεται, η πρόταση περιλαμβάνεται σε έκθεση που παρήγγειλε η κυβέρνηση, και η οποία έχει την ευρύτερη στήριξη της κυβέρνησης Ολάντ.

Η έκθεση προτείνει την επιβολή φόρου έως και 4% επί των πωλήσεων όλων των συσκευών, καθώς και στις κονσόλες παιχνιδιών και τα e-readers, που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω του διαδικτύου σε «πολιτιστικό περιεχόμενο».

«Οι εταιρείες που κατασκευάζουν αυτά τα tablets πρέπει, με επουσιώδη τρόπο, να υποχρεωθούν να συνεισφέρουν μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις τους προκειμένου να βοηθήσουν τους δημιουργούς», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Aurelie Filippetti.

Κατά την ίδια, ο νέος φόρος θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με την έκθεση, είναι νόμιμο οι αρχές να παρεμβαίνουν ώστε να «διορθώνουν τις υπερβολικές ανισορροπίες» στην ψηφιακή οικονομία. Από την πλευρά του, το DigitalEurope, το λόμπι στις Βρυξέλλες κατασκευαστών smart phones όπως η Apple και η Samsung, λέει πως ο φόρος είναι «μια κίνηση προς την λάθος κατεύθυνση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top