Η πρώην του Ολάντ τον "έθαψε" σε συνέντευξή της

Επέκρινε το πολιτικό του έργο και έδωσε δίκιο σε όσους δεν του έχουν εμπιστοσύνη

Μπορεί εμείς εδώ να λέμε ότι «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει», αλλά μάλλον δεν ισχύει το ίδιο για τους Γάλλους. Τουλάχιστον όχι για την Σεγκολέν Ρουαγιάλ, την πρώην σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ, η οποία «έθαψε» το κυβερνητικό του έργο. Και μπορεί να μας πείτε ότι καλά έκανε, αφού δεν είναι πλέον ζευγάρι, όμως τέσσερα παιδιά έχουν αποκτήσει μαζί και υποτίθεται πώς διατηρούν και καλές σχέσεις.

segoleneroyal600.jpg

Η κ. Ρουαγιάλ λοιπόν σε συνέντευξη της στην «Le Monde» επέκρινε το πρώτο έτος της θητείας του υποστηρί��οντας πως «θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πιο γρήγορα». Μάλιστα, εξέφρασε την λύπη της, γιατί αισθάνεται ότι «χάθηκε χρόνος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ερωτηθείσα για τη σοβαρή απώλεια εμπιστοσύνης που πλήττει την κυβέρνηση, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ήταν υποψήφια για την προεδρία στις εκλογές του 2007, απαντά: «υπάρχει κατ' αρχάς το αίσθημα ότι χάθηκε χρόνος. Έπρ��πε να είχαμε προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα: ο γάμος για όλους θα έπρεπε να είχε θεσπιστεί πέρυσι, όπως και η μεταρρύθμιση της αποκέντρωσης. Έπρεπε να είχαν γίνει μεταρρυθμίσεις με διατάγματα από την αρχή».

140612114118_8113.jpg

Επιπλέον, σύμφωνα ��ε την ίδια, επικρατεί «η άποψη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της απασχόλησης δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων. Οι θέσεις απασχόλησης του μέλλοντος και τα συμβόλαια γενιάς, είναι πολύ ωραία, όμως όλοι ξέρουν πως αυτό δεν αρκεί. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να δοθεί μια παγκόσμια μάχη για την απασχόληση», τονίζει.

Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η οποία ηττήθηκε τον Ιούνιο στις βουλευτικές εκλογές και έχει τέσσερα παιδιά από τον Φρανσουά Ολάντ, είναι σήμερα πρόεδρος της περιφέρειας Πουατού-Σαράντ (δυτική Γαλλία).

Στη συνέντευξή της επανέρχεται επίσης στο λεγόμενο «δημοκρατικό εργοτάξιο». «Εδώ κι ένα χρόνο, η σχέση με την εξουσία δεν έχει αλλάξει καθόλου και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες της απογοήτευσης των Γάλλ��ν», εκτιμά η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top