Πειραματόζωα για φαρμακευτικές εταιρείες 50.000 άνθρωποι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας!

Πολλοί δεν το γνώριζαν καν – Εκατοντάδες το πλήρωσαν με τη ζωή τους…

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη του Spiegel για 50.000 ανθρώπους από την πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες ως πειραματόζωα!
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, διεξήχθησαν 600 τέτοιες έρευνες σε 50 κλινικές που συνεχίστηκαν έως την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, ενώ πολλοί από όσους συμμετείχαν ως πειραματόζωα δεν το γνώριζανε ενώ εκατοντάδες το πλήρωσαν με τη ζωή τους.
Επικαλούμενο έγγραφα του πρώην υπουργείου Υγείας της Ανατολικής Γερμανίας και του Γερμανικού Ινστιτούτου Φαρμάκων, το Spiegel αναφέρεται σε περιστατικά με διανοητικά καθυστερημένους ή με αλκοολικούς σε κατάσταση παραληρήματος στους οποίους χορηγούνταν φάρμακα όπως το Nimopidin της Bayer για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στον εγκέφαλο. Η τιμή για κάθε τέτοια δοκιμή μπορούσε να φθάσει έως και τα 800 ανατολικογερμανικά μάρκα
Ερωτηθείσες από το περιοδικό οι εταιρείες αυτές υπογράμμισαν πως αυτά τα γεγονότα αφορούν το απώτερο παρελθόν και σε γενικές γραμμές, οι κλινικές δοκιμές υπακούουν σε πολύ αυστηρά διαδικαστικά πρωτόκολλα ασφαλείας.
Ήδη, πάντως, από το 2010, το τοπικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο MDR είχε αποκαλύψει περιπτώσεις πειραματισμού φαρμάκων σε ανθρώπους στην Ανατολική Γερμανία, αλλά τότε η υπόθεση αφορούσε 2.000 ασθενείς που είχαν λάβει το αντικαταθλιπτικό Befaromin μίας θυγατρικής της Novartis.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top