Απανωτές εκρήξεις στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας: Τουλάχιστον 42 νεκροί και δεκάδες τραυματίες!

Χάος από την αιματοχυσία – Ερντογάν: Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς

Απανωτές εκρήξεις στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας: Τουλάχιστον 42 νεκροί και δεκάδες τραυματίες!

Τουλάχιστον 42 νεκροί και 110 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός από τρεις εκρήξεις που έχουν σημειωθεί στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.

Η πρώτη έκρηξη στην τουρκική πόλη Ρεϊνχαλί έγινε το πρωί σε παγιδευμένο αυτοκίνητο, και ενώ μαζεύτηκαν άνθρωποι γύρω από το σημείο, σημειώθηκε άλλη μία έκρηξη λίγο πιο δίπλα, σε ταχυδρομείο, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό 110. Πριν από λίγη ώρα, και τρίτη έκρηξη συγκλόνισε το παραμεθόριο Ρεϊνχαλί χωρίς ευτυχώς να προκαλέσει νέα θύματα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ δήλωσε πως 29 από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου τόνισε ότιόσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Τουρκία «θα λάβουν την απάντηση που πρέπει».

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την πλευρά του, δεν απέ��λεισε οι επιθέσεις να σχετίζονται με τις ειρηνευτικές συνομιλίες που έχουν ξεκινήσει με τους αντάρτες του PKK και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top