Η ληστεία του αιώνα: Χάκερς σήκωσαν 45 εκατ. δολάρια σε λίγες ώρες μέσω ΑΤΜ

Οκτώ συλλήψεις στις ΗΠΑ- Διαβάστε τι έκαναν!

Η ληστεία του αιώνα: Χάκερς σήκωσαν 45 εκατ. δολάρια σε λίγες ώρες μέσω ΑΤΜ
Μέσα σε μόλις μερικές ώρες μία σπείρα χάκερ κατάφερε να σηκώσει ούτε ένα ούτε δύο αλλά 45 εκατομμύρια δολάρια από λογαριασμούς των εταιρειών μέσω ATM 26 χωρών και να γίνει το επίκεντρο όλου του κόσμου.

Αναμφίβολα αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές ληστείες του 21ου αιώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής οχτώ άτομα έχουν συλληφθεί στις ΗΠΑ. Ένας από τους ύποπτους πιάστηκε στην κάμερα παρακολούθησης, να γεμίζει το σακίδιο του με μετρητά. Άλλοι μάλιστα τράβηξαν φωτογραφίες με τα εκατομμύρια που έκλεψαν.

Όσο για το σχέδιο των πανούργων χάκερ; Μπήκαν στη βάση των τραπεζικών δεδομένων, κατάργησαν τα όρια παρατραβήγματος για προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες και στη συνέχεια δημιούργησαν νέους κωδικούς πρόσβασης. Άλλοι φόρτωσαν τις πληροφορίες σε πλαστικές κάρτες με μαγνητική ταινία, είτε κλειδιά ξενοδοχείων είτε ληγμένες κάρτες.
Στη συνέχεια ένα δίκτυο ληστών, εξαπλώθηκε σε τράπεζες σε όλο τον κόσμο και άρχισε να αποσύρει τα χρήματα από τα ΑΤΜ. Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά είτε ξεπλένονταν μέσω ακριβών αγορών, είτε αποστέλνονταν στους εγκέφαλους που βρίσκονταν σε όλο τον κόσμο.

Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις επικεντρώθηκαν σε δύο τράπεζες, την Rakbank στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Bank of Muscat στο Ομάν, ενώ οι αναλήψεις έγιναν σε 2 δόσεις! Η πρώτη έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 και η δεύτερη τον Φεβρουάριο του 2013.

Όπως έγινε γνωστό, ο στόχος της πρώτης ηλεκτρονικής επίθεσης ήταν ένα κέντρο διαχείρισης καρτών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τότε έγιναν 4.500 συναλλαγές μέσω ΑΤΜ σε περίπου 20 χώρες!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top