Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο Φιγιόν

Η ανακοίνωσε έρχεται από Ιαπωνία

Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο Φιγιόν

Ο Γάλλος πρώην πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν πέταξε το γάντι για τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές του 2017, λέγοντας ότι θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Φρανσουά Ολάντ, «όπως και ��α έχουν τα πράγματα».

Η ανακοίνωση Φιγιόν, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός υπό τον Νικολά Σαρκοζί από το 2007 έως το 2012, έγινε κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία.

«Θα είμαι υποψήφιος όπως και να έχουν τα πράγματα», φέρεται να δήλωσε στους δημοσιογράφους αφότου του απονεμήθηκε από τον αυτοκράτορα Ακιχίτο το Μεγάλο Παράσημο του Τάγματος του Ανατέλλοντος Ηλίου, η υψηλότερη τιμητική διάκριση της Ιαπωνίας.

Η ασυνήθιστα πρόωρη δήλωση του Φιγιόν εκτιμάται ότι σημαίνει πως θα επιδιώξει να λάβει το χρίσμα της κεντροδεξιάς Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), ακόμη και αν ο πρώην πρόεδρος και σημαίνον στέλεχος του κόμματος Νικολά Σαρκοζί επιχειρήσει μια επιστροφή.

Ο Σαρκοζί έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ήθελε να αντιμετωπίσει και πάλι τον Ολάντ σε τέσσερα χρόνια. Δημοσκοπήσεις κατέδειξαν ότι αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα, ο Σαρκοζί θα νικούσε τον Γάλλο πρόεδρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top