«Η Β.Κορέα δεν διχάζει Ουάσινγκτον και Σεούλ»

Ο Ομπάμα στηρίζει τη Νότια Κορέα

«Η Β.Κορέα δεν διχάζει Ουάσινγκτον και Σεούλ»

​Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα «για μια ακόμη φορά δεν κατάφερε να συνάψει συμμαχία με τη Νότια Κορέα», και διαβεβαίωσε ότι «η στήριξη της Ουάσιγκτον προς την Σεούλ παραμένει ισχυρή».

«Η εποχή που η Βόρεια Κορέα μπορούσε να δημιουργεί κρίσεις και να αποσπά παραχωρήσεις έχει παρέλθει», δήλωσε ο Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο, στο πλευρό της ομολόγου του της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκέουν Χιε.

«Η πρόεδρος Παρκ και εγώ μοιραζόμαστε την άποψη ότι πρόκειται να διατηρήσουμε έναν ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα, και δεν πρόκειται να ανταμείψουμε μια προκλητική συμπεριφορά, αλλά παραμένουμε ανοιχτοί στην προοπτική μιας Βόρειας Κορέας που ακολουθεί μια ειρηνική πορεία. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον, δεν έχουμε δει ενέργειες από την πλευρά των Βορειοκορεατών που να δείχνουν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε μια διαφορετική κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Η Βόρεια Κορέα δεν θα είναι σε θέση να επι��ιώσει, αν προσκολλάται μόνο στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων σε βάρος της ευτυχίας του λαού της», τόνισε από την πλευρά της η Παρκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στη συνέχεια στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί τις σεξουαλικές επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα στις τάξεις τους, μετά τη σύλληψη ενός αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας για μια τέτοια υπόθεση.

«Αν διαπιστώσουμε ότι κάποιος κάνει τέτοια πράγματα, θα είναι υπόλογος, θα παραπεμφθεί ενώπιον στρατοδικείου, θα απολυθεί και θα στερηθεί του βαθμού του. Αυτό δεν είναι αποδεκτό, τελεία και παύλα», υπογράμμισε ο Ομπάμα όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top