Η ιταλική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ – Λέτα

Διαβεβαιώσεις για δημοσιονομική εξυγίανση παρείχε ο Ιταλός πρωθυπουργός

Η ιταλική κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης Μέρκελ – Λέτα

Μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκε Λέτα συναντήθηκε με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, πρώτο σταθμό της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Επιχειρώντας να καθησυχάσει Βερολίνο και αγορές, ο Λέτα παρείχε διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνησή του θα επιδείξει μεγάλη προσοχή στα δημοσιονομικά και στις πολιτικές εξυγίανσης της ιταλικής οικονομίας.

«Νομίζω ότι βγαίνουμε ενισχυμένοι από αυτήν την κρίση και κυρίως με μια σαφή δέσμευση, δηλαδή να συνεχίσουμε την πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και την πορεία για να επαναφέρουμε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά μας», είπε.

«Όπως το έχουμε πει κατ' επανάληψη τους τελευταίους μήνες, όσον αφορά το θέμα των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι χώρες-μέλη απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς κάναμε το δικό μας μέρος της δουλειάς», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η γερμανίδα καγκελά��ιος- η οποία και επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Λέτα- υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων της Γερμανίας με την Ιταλία, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, και της αναγνώρισε πως έχει κάνει ήδη αξιοπρόσεκτα βήματα προς την αντιμετώπιση των αδυναμιών στην οικονομία της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top