"Καμπάνα"...145.000 ευρώ στη Google

Για όλα φταίει το Street View

"Καμπάνα"...145.000 ευρώ στη Google

Πρόστιμο... 145.000 ευρώ στη Google για παραβίαση προσωπικών δεδομένων με το Street View, επέβαλαν σήμερα οι γερμανικές αρχές.

Η εταιρεία-κολοσσός του Διαδικτύου, συγκέντρωσε μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων από ασύρματα δίκτυα, μέσω των καμερών που ήταν εγκατεστημένες σε οχήματα που χρησιμοποίησε για να συλλέξει εικόνες για την υπηρεσία Street View των χαρτών της.

�� αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων του Αμβούργου επέβαλε στην εταιρεία το πρόστιμο για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής κατά την περίοδο 2008-2010, ενόσω η Google συνέλεγε δεδομένα για να προσθέσει την υπηρεσία αυτή στους χάρτες της που απεικονίζουν την γερμανική μεγαλούπολη.

Πολλοί λένε ότι το πρόστιμο αυτό είναι… παρανυχίδα για την Google καθώς την αρκούν ένα, δυο λεπτά για να κερδίσει αυτό το ποσό! Ωστόσο, το πρόστιμο έχει μεγάλη βαρύτητα, καθώς έχει συμβολικό χαρακτήρα…

Η Google έχει μπελάδες με την δικαιοσύνη καθώς υπάρχει κοινό μέτωπο εναντίον της από έξι Ευρωπαϊκές χώρες {Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία}.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες η εταιρία δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις και δεν μετέβαλε τους κανόνες που διέπουν την πολιτική απορρήτου και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

Ήδη οι αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων των 27 είχαν καλέσει την Google να προβεί σε διορθώσεις της νέας πολιτικής απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων των υπηρεσιών της εντός ενός τετραμήνου, προκειμένου να «συμμορφωθεί» προς τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες .

Αυτό που ελπίζουν αυτές οι 6 χώρες που κινούνται νομικά κατά της Google, είναι όχι να «πονέσουν» την εταιρεία με χρηματικά πρόστιμα , αλλά να βλάψουν την εικόνα της ,ώστε να την αναγκάσουν να αλλάξει πολιτική…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top