Ιταλία: Σε σοβαρή κατάσταση ο 50χρονος καραμπινιέρος

Τον πυροβόλησαν στην είσοδο της βουλής της Ρώμης

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση του 50χρονου καραμπινιέρου Τζουσέπε Τζανγκράντε, ο οποίος τραυματίσθηκε χθες στην σπονδυλική στήλη κατά την διάρκεια της ένοπλης επίθεσης του Λουίτζι Πριέτε μπροστά στην είσοδο της βουλής της Ρώμης.

Ο Τζανγκράντε υποβλήθηκε χθες βράδυ σε χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης.

Όπως αναφέρεται σε ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα ο καραμπινιέρος παραμένει σε καταστολή, η αναπνοή του υποστηρίζεται με μηχανικά μέσα και είναι διασωληνωμένος.

Σήμερα το απόγευμα οι γιατροί αναμένεται να μειώσουν την φαρμακευτική καταστολή για να διαπιστώσουν πως αντιδρά ο ασθενής. Υπάρχει πάντως συγκρατημένη αισιοδοξία, παρ' όλο που ο Τζακνγράντε, καθώς φέρει τραύμα στην σπονδυλική στήλη, μπορεί να έχει υποστεί μόνιμη βλάβη που να μην του επιτρέπει πλέον να κινείται.

Ο δεύτερος καραμπινιέρος που τραυματίσθηκε χθες το πρωί από τον Πριέτε -ο 30χρονος Φραντσέσκο Νέγκρι- υποβλήθηκε επίσης σε επέμβαση στα πόδια, στο νοσοκομείο Σαν Τζοβάνι.

Η κατάστασή του δεν προκαλεί ιδι��ίτερη ανησυχία. Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες των ανακριτών λένε ότι είχε έρθει στην Ρώμη με στόχο να πυροβολήσει κάποιον βουλευτή ή υπουργό.

Όταν αντελήφθη όμως ότι ήταν δύσκολο να πλησιάσει γνωστό πολιτικό αποφάσισε να επιτεθεί στους καραμπινιέρους.

Ο Πριέτε πάντως σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά δεν αναμένεται να υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση διότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πάσχει από κάποιο σοβαρό ψυχικό νόσημα.