Νεαρός άνεργος αυτοπυρπολήθηκε στην Τυνησία

Νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα

Νεαρός άνεργος αυτοπυρπολήθηκε στην Τυνησία

Πρώτη ανάρτηση: 29/04/2013, 04:54​

Ένας νεαρός άνεργος τραυματίστηκε σοβαρά, καθώς αυτοπυρπολήθηκε χθες μπροστά από το δημαρχείο της Σίντι Μπουζίντ, της πόλης από την οποία ξεκίνησε η εξέγερση του 2011, στην κεντρική Τυνησία.

Ο 23χρονος Μπραχίμ Σλιμάνι περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στο δημαρχείο, σοκάροντας τους περαστικούς, οι οποίοι έσπευσαν σε βοήθεια.

Ο νεαρός Τυνήσιος διακομίσθηκε στο τοπικό νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον σοβαρό τραυματισμό του, καθώς φέρει εγκαύματα τρίτου βαθμού στα τρία τέταρτα του σώματός του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός δεν είπε τίποτα προτού αυτοπυρποληθεί. Ένας συγγενείς του δήλωσε στο ότι είχε "απελπιστεί από την ανεργία και την φτώχεια".

Πολλοί άνθρωποι έχουν αυτοπυρποληθεί στην Τυνησία κατά τη διάρκεια και μετά την εξέγερση του Ιανουαρίου του 2011, την πρώτη της αραβικής άνοιξης, η οποία ξέσπασε μετά τις 17 Δεκεμβρίου του 2010 όταν ένας πλανόδιος μικροπωλητής, ο νεαρός Μοχάμεντ Μπουαζίζι, αυτοπυρπολήθηκε στην Σίντι Μπουζίντ αφού είχε απελπιστεί από την ανεργία, την ανέχεια και τις διώξεις της αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top