Δείτε, θαμπωθείτε και θαυμάστε: Νέο ρεκόρ πώλησης για μπλε διαμάντι!

Είναι 5,30 καρατίων δεμένο πάνω σε δακτυλίδι

Ένα σπάνιο μπλε διαμάντι 5,30 καρατίων δεμένο πάνω σε δακτυλίδι πωλήθηκε χθες στο Λονδίνο αντί 6,2 εκατομμυρίων στερλινών (περί τα 7,3 εκατομμύρια ευρώ, 9,5 εκατομμύρια δολάρια) ορίζοντας ένα νέο ρεκόρ ανά καράτι, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams.
blue-diamond.jpg
Το κόσμημα, που φιλοτέχνησε ο οίκος Bulgari, άγγιξε την τιμή του 1,8 εκατομμυρίου δολαρίων ανά καράτι (περί το 1,4 εκατομμύριο ευρώ) καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ για ένα μπλε διαμάντι αξίας 1,68 εκατομμυρίου δολαρίων ανά καράτι. Είχε αγοραστεί από το λονδρέζικο κοσμηματοπωλείο Graff Diamonds.

Η αξία του δακτυλιδιού αυτού που φτιάχτηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1960, είχε εκτιμηθεί μεταξύ ενός και 1,5 εκατομμυρίου στερλινών.
Blue-diamond-ring-fetches-010.jpg
Τα μπλε διαμάντια είναι πολύ σπάνια, σύμφωνα με τον Bonhams. Το πιο διάσημο είναι το διαμάντι "Hope" που είχε αγοράσει ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος.

bonhams-deepblue.jpg

Η πολύτιμη αυτή σκούρα γκρίζα μπλε πέτρα των 45,52 καρατίων που είχε βρεθεί σε ορυχείο της Ινδίας, στόλιζε το Στέμμα της Γαλλίας. Στην επανάσταση του 1792 εκλάπη. Έπειτα από μια ταραχώδη διαδρομή του, το διαμάντι εκτίθεται σήμερα στο μουσείο Smithsonian Institution της Ουάσινγκτον.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top