Μητέρα δύο παιδιών... τρομοκράτης ανατίναξε ένα Μπόινγκ με 115 επιβαίνοντες!

Διαβάστε την αποκλειστική της συνέντευξη για την βομβιστική επίθεση

Μητέρα δύο παιδιών... τρομοκράτης ανατίναξε ένα Μπόινγκ με 115 επιβαίνοντες!

Μπορεί να μην την χωράει το μάτι σας, όμως αυτή η χαριτωμένη κυρία… σκότωσε 115 άτομα!

Όπως αποκαλύπτει η 51χρονη σήμερα, Kim Hyun-hui σε αποκλειστική συνέντευξη στο BBC, ευθύνεται για την βομβιστική επίθεση σε αεροπλάνο Μπόινγκ 707 της Korean Air το 1987.

Είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει σε μυστική τοποθεσία στην Νότια Κορέα φοβούμενη για την ζωή της μετά τα… κατορθώματά της, για τα οποία δεν μετανιώνει.

Η εκπαίδευσή της ως μυστικός πράκτορας ξεκίνησε μόλις στα 19 της χρόνια, ενώ σπούδαζε Ιαπωνικά στη Πιονγκγιάνγκ. Τότε την «βούτηξαν» και την στρατολόγησαν, ώστε υπηρετήσει στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας.

«Η κυβέρνηση μου έκανε μία μεγάλη τιμή. Με επέλεξε και με εκπαίδευσε για έξι ολόκληρα χρόνια με στόχο στο μέλλον να αναλάμβανα μια αποστολή υψίστης σημασίας - το περιεχόμενο της οποίας δεν το πληροφορήθηκα παρά λίγο καιρό πριν από την επιχείρηση» λέει χαρακτηριστικά σήμερα, ενώ προσθέτει πώς «ένας ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης μού είπε πως λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σεούλ, το 1988, θα καταρρίπταμε ένα αεροσκάφος της Νότιας Κορέας. Στόχος ήταν να προκαλέσουμε μεγάλη αναστάτωση και χάος στην εχθρική χώρα».

Η Kim και ο συνεργός της επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο στη Βαγδάτη. Εκείνη τοποθέτησε τη βαλίτσα με τη βόμβα σε ένα ντουλάπι πάνω από κάθισμα.

Στη στάση στο Αμπού Ντάμπι, οι δύο πράκτορες της Βόρειας Κορέας κατέβηκαν από το αεροπλάνο. Μερικές ώρες αργότερα, πάνω από τη θάλασσα Ανταμάν, η βόμβα εξερράγη και οι 115 πέθαναν.

Οι δυο κατάσκοποι εντοπίστηκαν στο Μπαχρέιν, ωστόσο ο συνεργός της πρόλαβε κι αυτοκτόνησε καταπίνοντας ένα χάπι ��ε κυάνιο. Η Κιμ συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο στη Νότια Κορέα.

Το 1989 της απονεμήθηκε χάρη από τον τότε πρόεδρο Roe Tae-Woo αφού ομολόγησε πως εκτελούσε εντολές του Kim Jong-il και εξέφρασε την μεταμέλεια για την αποτρόπαια πράξη της.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top