Ο Ενρίκο Λέτα εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας

Έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ναπολιτάνο

Στον Ενρίκο Λέτα, δεύτερο γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Μετά τον παραιτηθέντα γραμματέα Πιερλουίτζι Μπερσάνι, είναι ο μόνος, από την ηγετική ομάδα των Δημοκρατικών, που έχει παραμείνει στην θέση του, για να οδηγήσει το κόμμα προς έκτακτο συνέδριο.

Ο γενικός γραμματέας του προεδρικού Μεγάρου της Ρώμης, Ντονάτο Μάρα δήλωσε πως ο Ενρίκο Λέτα «δέχθηκε με επιφύλαξη την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης».

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να στηριχθεί από το PD, το κεντροδεξιό κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας (PdL) και την κεντρώα συμμαχία Επιλογή Πολιτών (SC) του Μάριο Μόντι.

Εν τω μεταξύ, τόσο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και ο Μάριο Μόντι είχαν συμφωνήσει ότι θα συνεργαστούν με όποιον πρωθυπουργό επιλέξει ο Ναπολιτάνο.

«Δεδομένης της κρίσης στην οποία βρίσκεται η χώρα, η Ιταλία χρειάζεται μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση που θα είναι σε θέση να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το καλό του τόπου», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Αναλυτές εκτιμούν πως η νέα κυβέρνηση μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή και τη γερουσία, πριν από το τέλος της εβδομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top