Ο κρυφός μεγάλος έρωτας της Μάργκαρετ Θάτσερ

Σε διπλό ταμπλό το "έπαιζε" η "Σιδηρά Κυρία"

Ο κρυφός μεγάλος έρωτας της Μάργκαρετ Θάτσερ

Μια μεταθανάτια αποκάλυψη για την προσωπική ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ έκανε η βρετανική εφημερίδα Τelegraph, παρουσιάζοντας την ιστορία για τον μεγά��ο έρωτα της Σιδηράς Κυρίας, την εποχή που ήδη έβγαινε με τον μετέπειτα σύζυγό της Ντένις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εν λόγω ιστορία έλαβε χώρα το 1949 όταν η νεαρή Μάργκαρετ έβγαινε με τον αγρότη Γουίλι Κάλεν. Τότε γνώρισε τον Ρόμπερτ Χέντερσον, έναν γιατρό στο Southern Hospital του Darford Kent.

Ο Χέντερσον είχε τη διπλάσια ηλικία από την ίδια – ήταν 47 ετών- και ήταν ήδη αναγνωρισμένος γιατρός αφού είχε εφεύρει τον «σιδερένιο πνεύμονα».

Στα γράμματα που έστελνε εκείνη την εποχή στην αδελφή της Μίριελ αναφερόταν συχνά σε αυτόν. Μετά την πρώτη τους έξοδο για ποτό της είχε γράψει ότι τον βρίσκει πολύ γλυκό, ενώ στις αρχές του 1950 έγραφε

«Νομίζω ότι έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία ο ένας στον άλλο – και ακόμα περισσότερο.» Την ημέρα των γενικών εκλογών τον Φεβρουάριο του 1950 έγραψε «Δείπνησα και μετά πήγα για χωρό με τον Ρόμπερτ στο Μπέρκλει. Το Σαββατοκύριακο θα πάω στο Eastbourne και θα έρθει μαζί μου και ο Ρόμπερτ. Περιττό να σου πω ότι ανυπομονώ για αυτό.» Μάλιστα ήθελε τόσο να τον εντυπωσιάσει ώστε του μαγείρευε ακόμη και δείπνο με 4 πιάτα.

Εκείνη την εποχή φαίνεται – σύμφωνα πάντα με την Τelegraph- ότι η Μάργκαρετ ένιωθε περισσότερο τρυφερά για τον Ρόμπερτ παρά για τον Ντένις, ο οποίος ήταν δέκα χρόνια νεότερός της. Τελικά, τον παντρεύτηκε το 1951, ενώ είναι άγνωστο πως έληξε η ιστορία της με τον επιτυχημένο αλλά κατά πολύ μεγαλύτερό της γιατρό.

Μάλιστα, όταν πέθανε το 1999 έστειλε στη χήρα του τα συλλυπητήριά της λέγοντας «ήταν ένας υπέροχος άντρας»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top