Ο πρόεδρος της Γερμανίας τα "χώνει" στη Μέρκελ

Μην παριστάνεις τον γυμνασιάρχη της ΕΕ

Ο πρόεδρος της Γερμανίας τα "χώνει" στη Μέρκελ
Να μην παριστάνει τον «γυμνασιάρχη» στο θέμα της οικονομικής κρίσης κάλεσε τη χώρα του ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούρ��ο, απέρριψε ωστόσο εικασίες περί επιδίωξης ηγεμονικού ρόλου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Die Welt, ο κ. Γκάουκ επισήμανε ότι η Γερμανία «χρειάζεται μεγαλύτερη επίγνωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και των διαφόρων πολιτικών συνθηκών» στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση, αλλά ήταν κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις που θέλουν το Βερολίνο να αναζητεί κυρίαρχο ρόλο στην Ευρώπη. «Αυτό είναι απολύτως σίγουρα λάθος. Δεν είναι έτσι», τόνισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη η Γερμανία να συμπορευτεί με τη Γαλλία και να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα οι μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε. «Η Γερμανία πρέπει να προσφερθεί ως εταίρος, με συμπάθεια και ικανότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα κρούσματα βίας από την ακροδεξιά, ο Γερμανός Πρόεδρος δήλωσε «αηδιασμένος», ωστόσο επισήμανε ότι δεν θα πρέπει οι νεοναζί να υπερεκτιμώνται, καθώς, όπως είπε, κάθε φορά που συγκεντρώνονται, συγκεντρώνονται ταυτόχρονα 20 ή 30 φορές περισσότεροι δημοκρατικοί πολίτες. Ανέδειξε πάντως την ανάγκη εφαρμογής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη και «δείχνοντας» προς την ανατολική Ευρώπη, υπογράμμισε ότι «δικαιώματα και ελευθερίες στο χαρτί δεν αρκούν-πρέπει και να διασφαλίζονται στην πράξη». Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top