ΣΟΚ:«Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές»

Ένας πρώην μαθητής απειλούσε μέσω διαδικτύου

ΣΟΚ:«Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές»

Τον πανικό σκόρπισε στην Ολλανδία ένας πρώην μαθητής βρετανικού σχολείου στο Φουρσότεν, μια μικρή πόλη ανάμεσα στη Χάγη και το Λέιντεν, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr.

Απειλούσε μέσω Διαδικτύου ότι θα σκοτώσει όσους πιο πολλούς μπορεί: «Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές».

Η απειλή ήταν γραμμένη στα αγγλικά, στον αμερικανικό ιστότοπο 4chan.org.

«Είναι ένα σχολείο σε μια ολλανδική πόλη, η οποία ονομάζεται Λέιντεν και θα χρησιμοποιήσω ένα Colt Defender των 9 χιλιοστών», συνέχιζε το μήνυμα, ο αποστολέας του οποίου εξηγεί ότι χρησιμοποίησε τον ιστότοπο αυτό για να μην μπορέσει η αστυνομία να ανακαλύψει τα ίχνη του.

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία, τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολείων, αποφάσισε να κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της μικρής αυτής πόλης.

Ο παρανοϊκός μαθητής συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας:

«Η αστυνομία μας ενημέρωσε ότι ένας πρώην μαθητής του βρετανικού σχολείου στην Ολλανδία συνελήφθη σε σχέση με την απειλή που διατυπώθηκε μέσω Διαδικτύου εναντίον ολλανδικού σχολείου στο Λέιντεν», ανακοίνωσε το βρετανικό σχολείο τονίζοντας ότι ο μαθητής αυτός είχε αποκλειστεί από το BSN τον Οκτώβριο του 2011 για λόγους συμπεριφοράς.

Η τοπική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι έγινε μια σύλληψη σε σχέση με την υπόθεση αυτή, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top