ΒΟΜΒΑ: Καταρρέει η Apple;

Η εταιρεία έχει χάσει σχεδόν τη μισή της εμπορική αξία

ΒΟΜΒΑ: Καταρρέει η Apple;
Προβλήματα και μάλιστα σοβαρά φαίνεται να έχει η Apple μετά την αυξανόμενη πτώση της μετοχής της και τη διαγραφόμενη έλλειψη προοπτικών ανάκαμψης.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της εταιρείας που απογειώθηκε στα χέρια του Steve Jobs έχει χάσει σχεδόν τη μισή εμπορική της αξία, καθώς το Σεπτέμβριο του 2012 η μετοχή ��ης έφτανε τα 702$ και τώρα έχει καταρρεύσει στα 390$ ανά μετοχή.

Έτσι η Apple προχωρά σε αλλαγή του Διευθύνοντος Συμβούλου (CEO) Tim Cook.

Η πτωτική πορεία της εταιρείας είναι τρομακτική και οι αναλυτές τονίζουν πως αυτό θα αλλάξει μόνο αν βγει στην κυκλοφορία κάποιο προϊόν ανάλογου ενδιαφέροντος με το iΡhone, κάτι προφανώς απίθανο να συμβεί.

Το τελευταίο εξάμηνο, η βουτιά φτάνει τα 290 δισ. δολάρια δείγμα της κατηφόρας που έχει πάρει η εταιρεία, που συγκρατείται στους δείκτες με τις «ισχυρές» μετοχές της Wall Street, μόνο και μόνο επειδή διαθέτει ακόμα ισχυρή ρευστότητα, από την εποχή της παντοκρατορίας του Jobs.

Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο όμως για την Apple έρχεται από τις προβλέψεις για τους ρυθμούς ανάπτυξης της, οι οποίοι αναμένεται να πέσουν στο 13% έναντι του 43% που καταγράφηκε την προηγούμενη χρονιά και μάλλον αποτελούν την αρχή του τέλους για τον αμερικανικό κολοσσό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top