Βόμβα: Πασίγνωστος πολιτικός παραιτείται

Μετά την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας

Βόμβα: Πασίγνωστος πολιτικός παραιτείται

​Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, μιλώντας στη συνεδρίαση των βουλευτών και γερουσιαστών του PD, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να υποβάλει την παραίτησή του αμέσως μόλις εκλεγεί ο νέος πρόεδρος της Ιταλίας, σύμφωνα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

bersani21.jpg

Νωρίτερα, δεκάδες μέλη του κεντροαριστερού κόμματος δεν πειθάρχησαν στις οδηγίες του Μπερσάνι να ψηφίσουν τον πρώην πρωθυπουργό Μάριο Πρόντι ως νέο πρόεδρο της χώρας.

«Ο ένας στους τέσσερις ήταν προδότης, για μένα αυτό είναι κάτι το πολύ σοβαρό, κάτι το απαράδεκτο.» φέρεται να είπε ο Μπερσάνι, σύμφωνα με το πρακτορείο AGI, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες «λευκό» θα ψηφίσουν οι δυο μεγάλες παρατάξεις, στην νέα ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός της κεντροαριστερής συμμαχίας, στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Φεβρουαρίου, πρόσθεσε: «δεν μπορώ να δεχθώ την ήττα του Πρόντι. Θα συνεχίσω να δίνω ένα χέρι βοήθειας, αλλά οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι πρέπει να έλθουν αμέσως σε επαφή με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, για να βρεθεί μια οριστική λύση για την προεδρία της Δημοκρατίας. Μόνοι μας, δεν μπορούμε να εκλέξουμε πρόεδρο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top