Βενεζουέλα: Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες διαδηλώσεις

Οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση-Αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών

Βενεζουέλα: Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες διαδηλώσεις

Ένας υποστηρικτής του εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, σκοτώθηκε τη Δευτέρα το βράδυ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που οργανώθηκαν από την αντιπολίτευση, η οποία αμφισβητεί τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ένας 45χρονος άνδρας "σκοτώθηκε από πυροβόλο όπλο" στην κοινότητα της Μπαρούτα, στα περίχωρα της πρωτεύουσας, είπε ο υπ. Εξωτερικών Ελίας Χάουα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα διαδήλωνε υπέρ του κ. Μαδούρο.

Οι θάνατοι σημειώθηκαν όταν εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε διάφορες περιοχές της πρωτε��ουσας, Καράκας, καθώς και σε άλλες πόλεις σήμερα, μπλοκάροντας δρόμους, καίγοντας ελαστικά, συγκρουόμενοι σε ορισμένες περιπτώσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Μιράντα η οποία περιλαμβάνει τμήμα του Καράκας, ένας στην πολιτεία Τασίρα στα σύνορα με την Κολομβία, και ένας άλλος στην πολιτεία Σούλια (δυτικά), χωρίς να προσθέσει άλλες λεπτομέρειες.

Σε μία από τις συγκρούσεις, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και έριξε σφαίρες από καουτσούκ σε μια σύγκρουση με κουκουλοφόρους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι πετούσαν πέτρες στα όργανα της τάξης σε μια πλούσια συνοικία του Καράκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top