Μέρκελ και Πούτιν για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι-Εκφράζουν τη θλίψη τους

Μέρκελ και Πούτιν για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη

​Συγκλονισμένος είναι όλος ο πλανήτης με τη διπλή βομβιστική επίθ��ση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την επίθεση και την συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων «αυτής της τρομακτικής πράξης» και τους τραυματίες, σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Καγκελαρία.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί μια τέτοια ύπουλη επίθεση εναντίον ανθρώπων οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί για μια ειρηνική αθλητική εκδήλωση», σημειώνει η κυρία Μέρκελ και εκφράζει την ελπίδα «ο δράστης ή οι δράστες να καταστεί δυνατό να λογοδοτήσουν για αυτό σύντομα».

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με τη σειρά του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βοστώνη και του πρότεινε τη βοήθεια της Ρωσίας στην έρευνα γι' αυτό το «βάρβαρο έγκλημα».

Σε τηλεγράφημα που έστειλε στον πρόεδρο των ΗΠΑ, «ο Βλαντίμιρ Πούτιν καταδικάζει αυστηρά αυτό το βάρβαρο έγκλημα και εκφράζει την πεποίθηση πως ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας απαιτεί τον ενεργό συντονισμό των προσπαθειών όλης της διεθνούς κοινότητας» .

Ακόμα, ο Πούτιν υπογράμμισε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει σε περίπτωση ανάγκης τη βοήθειά της στην έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top