Βοστώνη, αυτόπτης μάρτυρας: «Ένα κομμένο πόδι πετάχτηκε δίπλα στο κεφάλι μου»

Διαβάστε τις συγκλονιστικές περιγραφές από όσους έζησαν την τραγωδία

Βοστώνη, αυτόπτης μάρτυρας: «Ένα κομμένο πόδι πετάχτηκε δίπλα στο κεφάλι μου»

Φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν οι περιγραφές που έχουν κάνει στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αυτόπτες μάρτυρες που βίωσαν τις τραγικές στιγμές των δύο εκρήξεων στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

Ο Μάικ Μίτσελ είχε μόλις τερματίσει και κοίταγε πίσω του στην γραμμή του τερματισμού, όταν αντίκρισε αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «ογκώδη έκρηξη» με καπνό που έφτανε τα 15 μέτρα ύψος. «Ολοι φρίκαραν» είπε στο Reuters ο δρομέας από το Βανκούβερ του Καναδά.
article-2309545-1950B141000005DC-949_964x673.jpg

«Ενα κομμένο πόδι πετάχτηκε δίπλα στο κεφάλι μου!» δήλωσε ο θεατής Τζον Ρος, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της πρώτης από τις δύο εκρήξεις. Και πρόσθεσε: «Εβγαλα τη ζώνη μου και την έδωσα για να δεθεί το ακρωτηριασμένο πόδι και να σταματήσει το αίμα ενός τραυματία».

«Άρχισαν ξαφνικά να φέρνουν ανθρώπους που είχαν ακρωτηριαστεί» ανέφερε ένας από τους δρομείς. Ορισμένοι από τους τραυματίες έχουν χάσει μέλη του σώματός τους, ενώ άλλοι έχουν υποστεί τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα, κυρίως στο χαμηλό μέρος του σώματός τους.
article-2309545-1950D459000005DC-891_964x640.jpg
«Ανθρωποι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Είδα κάποιους πεσμένους κάτω. Για λίγες στιγμές δεν ήμουνα σίγουρη αν ήταν δρομείς που έπεφταν από την εξάντληση του αγώνα ή από τα τραύματα…» έγραψε η Ρέιτσελ Φοξ, ρεπόρτερ της εφημερίδας Boston Herald, που κάλυπτε δημοσιογραφικά την εκδήλωση. Μάλιστα ομολόγησε ότι στην αρχή νόμισε ότι επρόκειτο για κάποιο…«εορταστικό» χάπενινγκ.

Και ο Ρόμπερτ Ραπόπορτ, γιατρός ακτινολόγος από τη Νέα Υόρκη, μόλις είχε τερματίσει και έπινε από ένα μπουκάλι νερό σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το σημείο της καταστροφής. «Ακούσαμε ένα μπαμ, μία ισχυρή έκρηξη» δήλωσε. «Ετρεχα για να τερματίσω όταν άκουσα δύο εκρήξεις, η μία μετά την άλλη. Η δεύτερη έγινε πίσω μου. Και μου φάνηκε ότι εξερράγη ένας κάδος απορριμμάτων» είπε ο δρομέας Κρις Κάσιντι.
article-2309545-1950737F000005DC-139_964x760.jpg
Ο Οσκαρ Οτέρο βρέθηκε μία ανάσα από το σημείο της έκρηξης. «Ακούσαμε μπουμ-μπουμ και μετά τον κόσμο να ουρλιάζει. Μετά η εικόνα σφαγής ήταν προφανής. Υπήρχε αίμα παντού. Είδα ένα πόδι. Είδα ανθρώπους με κόκαλα να βγαίνουν από το κορμί τους. Είναι δύσκολο να το περιγράψω».

Ο Ντέιβ Μπένσον βρισκόταν στις κερκίδες απέναντι από το σημείο της έκρηξης. Περιγράφει τις σκέψεις που έκανε μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. «Νόμιζα ότι επρόκειτο για τη λήξη του αγώνα με πυροτεχνήματα. Μετά είδα ένα σύννεφο καπνού και κόσμο να πέφτει κάτω».

article-2309545-1950B0A6000005DC-561_964x677.jpg
Τις δραματικές στιγμές που έζησαν στη Βοστώνη την ώρα των εκρήξεων περιέγραψαν στο ΜEGA, δύο Έλληνες που συμμετείχαν στον μαραθώνιο.

«Στεκόμουν μπροστά από δύο κυρίες που έδιναν οδηγίες στους αθλητές, την πρώτη στιγμή στο σημείο δεν επικράτησε πανικός, αλλά ξαφνικά είδαμε από τη γραμμή του τερματισμού μια φοβερή μάζα ανθρώπων να έρχεται καταπάνω μας και να φωνάζουν 'τρέξτε, τρέξτε να καλυφθείτε'. Και εξαφανιστήκαμε στα στενά και όπου μπορούσε ο καθένας». σχολίασε η Αλεξάνδρα Χριστοδουλοπούλου

«Η έκρηξη έγινε μπροστά από τη γραμμή του τερματισμού, όχι μετά, 50 μέτρα πριν, εκεί υπάρχει μια εξέδρα... Περπάτησα αρκετή ώρα για να βρω σύνδεση στο κινητό μου τηλέφωνο, είχε κοπεί το δίκτυο σε αρκετά μεγάλη εμβέλεια» πρόσθεσε.

Ο επίσης συμμετέχων στον μαραθώνιο της Βοστώνης Δημήτρης Ανδριόπουλος δήλωσε:

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Είμαστε μια παρέα εδώ από 12 Έλληνες που πήγαμε να τρέξουμε. Εγώ είχα περάσει από το σημείο τερματισμού 9 λεπτά πριν την έκρηξη. Έτρεχα μαζί με τον μεγάλο μου τον γιο και έναν φίλο. Αλλά αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν ότι ο μικρός μου γιος ήταν ακριβώς έξω από ��ο σημείο της έκρηξης και έφυγε όταν μας είδε και περάσαμε για να μας συναντήσει. Τη γλιτώσαμε όλοι πολύ φτηνά, είδαμε τον χάρο σε λίγη απόσταση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top