Ένας σκύλος με βραβείο Γκίνες: Είναι... οικολόγος!

Έχει μαζέψει περισσότερα από 25.000 μπουκάλια

Μαθήματα οικολογικής συμπεριφοράς και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία παρέδωσε ο σκύλος που βλέπετε στην φωτογραφία! Πρόκειται για τον Τούμπι, τον 10χρονο σκύλο ράτσας λαμπραντόρ, ο οποίος έχει μαζέψει περισσότερα από 25.000 μπουκάλια!

tubby3.jpg

Σε κάθε του βόλτα «ξεθάβει» και μερικά με αποτέλεσμα να μαζεύει 5.000 μπουκάλια τον χρόνο. Αυτός ήταν και ο λόγος που η επιτροπή του Γκίνες του έδωσε βραβείο για το ρεκόρ του.

Σήμερα είναι και επίσημα ο σκύλος που έχει ανακυκλώσει τα περισσότερα πλαστικά μπουκάλια στον κόσμο!

tubby2.jpg

«Ο Τούμπι άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τα πλαστικά μπουκάλια από πολύ μικρός. Έχει απίστευτη μύτη όταν πρόκειται για πλαστικά μπουκάλια. Από πολύ μικρός τα μύριζε, όπου κι αν ήταν τρυπωμένα. Έσκαβε πολύ βαθιά για να τα ξεθάψει, τα ξετρύπωνε μέσα από θάμνους, έπεφτε ακόμα και σε βαθιά νερά για να τα πιάσει», εξηγεί η ιδιοκτήτρια του, η 55χρονη Σάντρα Γκίλμορ.

Βέβαια, τον ενθάρρυνε σε αυτό και η αφεντικίνα του, αφού κάθε φορά που της πήγαινε ένα μπουκάλι τον επιβράβευε με ένα κόκκαλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top