Στο εδώλιο πρώην στέλεχος της KPMG για απάτη

Κομπίνα με τζίρο εκατομμύρια δολάρια

Ποινική δίωξη σε βάρος του Σκοτ Λόντον, πρώην ανώτερου στελέχους στην εταιρία λογιστικού ελέγχου KPMG στο Λος Άντζελες, άσκησαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στην Καλιφόρνια.

Ο Λόντον κατηγορείται για συνωμοσία με σκοπό ��ην διάπραξη απάτης μέσω της διαβίβασης εσωτερικής πληροφόρησης σχετικά με τρεις εταιρείες σε έναν προσωπικό του φίλο, ο οποίος χρησιμοποίησε τα στοιχεία αυτά σε αγοραπωλησίες μετοχών τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λόντον εκμεταλλεύτηκε τη θέση του στην KPMG και διαβίβαζε πληροφορίες που διέθετε από τους λογιστικούς ελέγχους που επέβλεπε στις εταιρείες Skechers USA Inc, Herbalife Ltd και Deckers Outdoor Corp στον προσωπικό του φίλο Μπράιαν Σο.

Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά, ο Λόντον επέλεξε να προδώσει την εμπιστοσύνη που απολάμβανε ως ορκωτός λογιστής και να ειδοποιεί χρηματιστές προς όφελος όσων διέθεταν εσωτερική πληροφόρηση, όπως ο ίδιος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Σο κέρδισε πάνω από 1 εκατ. δολάρια από τις α��οραπωλησίες μετοχών των επιχειρήσεων αυτών βάσει της εσωτερικής πληροφόρησης που διέθετε και είχε ανταμείψει τον Λόντον δίνοντάς του μετρητά και κοσμήματα. Αγωγή άσκησε επίσης και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top