Τουρκία: Βίαιες συγκρούσεις σε πανεπιστημιούπολη

Συλλήψεις και τραυματισμοί φοιτητών

Τουρκία: Βίαιες συγκρούσεις σε πανεπιστημιούπολη

Επεισόδια με τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες σημειώθηκαν το απόγευ��α της Τετάρτης, σε πανεπιστημιούπολη στο Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίστηκαν για τρίτη σερί μέρα, ανάμεσα σε φοιτητές που πρόσκεινται στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και σε ισλαμιστές φοιτητές.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την Δευτέρα στο πανεπιστήμιο Ντιτζλέ όταν υποστηρικτές ενός τουρκικού ισλαμιστικού κινήματος προχώρησαν στην διανομή φυλλαδίων, την οποία προσπάθησαν να εμποδίσουν υποστηρικτές του PKK.

Η αστυνομία έκλεισε την πανεπιστημιούπολη, αλλά οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν, αναγκάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν ελικόπτερο για να ρίξουν δακρυγόνα προκειμένου να χωρίσουν τους φοιτητές από τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και χθες, ενώ τα μαθήματα ανεστάλησαν ως το τέλος της εβδομάδας στο πανεπιστήμιο Ντιτζλέ.

Περίπου δέκα φοιτητές-ταραξίες συνελήφθησαν ενώ ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, Μουσταφά Τοπράκ, τόνισε ότι οι ταραχές δεν θα έχουν αντίκτυπο στην "ευαίσθητη διαδικασία" των συνομιλιών ανάμεσα στην ισλαμοσυντηρητική τουρκική κυβέρνηση και τον φυλακισμένο ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Οι συνομιλίες έχουν στόχο τον τερματισμό της κουρδικής σύγκρουσης, η οποία έχει προκαλέσει το θάνατο περισσότερων από 45.000 ανθρώπων από το 1984.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top