Νέες απειλές από Β. Κορέα

Αύξησε το επίπεδο συναγερμού η Νότιος Κορέα

Νέες απειλές από Β. Κορέα

Νέα προειδοποίηση προς τους ξένους που ζουν στην Νότια Κορέα απηύθυνε η Πιονγκγιάνγκ, τονίζοντας πως θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή σε περίπτωση πολέμου, συνεχίζοντας ένα «μπαράζ» πολεμικών δηλώσεων.

«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο οδηγείται σε έναν θερμό πυρηνικό πόλεμο.
Σε περίπτωση πολέμου, δεν επιθυμούμε οι ξένοι που ζουν στην Νότια Κορέα να τραυματιστούν», αναφέρει ανακοίνωση από τη μεριά της Βόρειας Κορέας, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι «όλοι οι ξένοι οργανισμοί, εταιρίες και τουρίστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να εγκαταλείψουν την περιοχή».

Tην ίδια ώρα, η Νότια Κορέα αύξησε το επίπεδο συναγερμού επιτήρησης, εν μέσω ενδείξεων ότι η Βόρειος Κορέα ετοιμάζεται για νέα πυραυλική δοκιμή σε πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς.

Σύμφωνα με αμερικανικές και νοτιοκορεατικές πηγές, τουλάχιστον ένας πύραυλος με βεληνεκές 3.000 χιλιομέτρων είναι έτοιμος για εκτόξευση.

Την Τρίτη, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν προειδοποίησε ότι η κρίση στην κορεατική χερσόνησο μπορεί να καταστεί ανεξέλεγκτη.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση που αποδίδεται στη βορειοκορεατική Επιτροπή Ειρήνης Ασίας-Ειρηνικού αναφέρει ότι «η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο οδεύει προς θερμοπυρηνικό πόλεμο».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top