Δις ισόβια στον «εβραίο τρομοκράτη»

Είχε σκοτώσει δύο Παλαιστίνιους

Δις ισόβια στον «εβραίο τρομοκράτη»

Ποινικό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ καταδίκασε έναν αμερικανικής καταγωγής έποικο της Δυτικής Όχθης, σε ισόβια κάθειρξη για την δολοφονία δύο Παλαιστίνιων.

Ο Τζακ Τάιτελ, είναι θρησκευόμενος ακροδεξιός ακτιβιστής. Ζούσε στον οικισμό Σβουτ Ραχήλ, και κρίθηκε από το δικαστήριο ένοχος για τη δολοφονία δύο Παλαιστινίων το 1997. Ο ένας εκ των θυμάτων ήταν οδηγός λεωφορείου και ο άλλος βοσκός. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για δύο δολοφονικές απόπειρες, για την κατασκευή και την παράνομη κατοχή όπλων και για υποκίνηση στη βία.

Εκδίδοντας την ετυμηγορία του το δικαστήριο ανέφερε ότι ο Τάιτελ καταδικάζεται δις στην ποινή των ισοβίων δεσμών -μια για την καθεμία δολοφονία που διέπραξε- ενώ καταδικάστηκε ακόμα να καταβάλει αποζημιώσεις στην καθεμιά από τις δύο οικογένειες των θυμάτων του θα 180.000 σεκέλ (36.000 ευρώ).

Τα ισραηλινά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί ενός "εβραίου τρομοκράτη" αναφερόμενα στον δολοφόνο. Ο Τάιτελ, 40 ετών και πατέρας τεσσάρων παιδιών, επιπλέον των δις ισοβίων δεσμών καταδικάστηκε και σε 30ετή κάθειρξη χωρίς αναστολή, για εγκληματικές πράξεις και δύο δολοφονικές απόπειρες.

Η σύλληψή του έγινε μόλις το 2009, ενώ ο ίδιος ανέλαβε ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση το 2008 στην κατοικία του ισραηλινού ιστορικού Ζεέβ Στερνχέλ, που οι ιδέες του είναι διαμετρικώς αντίθετες με τις δικές του.

Επίσης, ανέλαβε την ευθύνη για την ταχυδρομική αποστολή ενός παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος σε αλλόδοξη εβραϊκή οικογένεια. Το δέμα αυτό εξερράγη και ένας έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά.

Η δράση του Τάιτελ όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο ίδιος είχε στραφεί εναντίον των ομοφυλοφίλων, ζητώντας δημοσίως να αφαιρεθεί η ζωή των «σοδομιστών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top