«Κάνει πίσω» ο όμιλος Kempinski για ξενοδοχείο στη Βόρεια Κορέα

Η απειλή για πόλεμο της Πιονγκγιάνγκ είναι η αιτία

«Κάνει πίσω» ο όμιλος Kempinski για ξενοδοχείο στη Βόρεια Κορέα

​Ο γερμανοελβετικός όμιλος Kempinski εγκατέλειψε το σχέδιο να ανοίξει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Βόρεια Κορέα. Ο όμιλος σταμάτησε τις διαπραγματεύσεις για τη διαχείριση του τεράστιου ξενοδοχείου Ριουγκιόνγκ, από τη στιγμή που η Πιονγκγιάνγκ απειλεί με πόλεμο τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα.

Με ανακοίνωση, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Kempinski είχε ανακοινώσει ότι θέλει να λειτουργήσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο 150 δωματίων στο πυραμιδοειδές κτίριο του Ριουγκιόνγκ, το οποίο έχει 105 ορόφους αλλά παραμένει κενό επί πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Ρέτο Βίτβερ, το σχέδιο αυτό θα ήταν χρυσοφόρο στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα κάν��ι "άνοιγμα" προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι απειλές της Πιονγκγιάνγκ εναντίον των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο λόγος του τερματισμού των διαπραγματεύσεων, χωρίς ωστόσο ο όμιλος, να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για το «άκυρο» στη συμφωνία.

Ο Kempinski αυτοχαρακτηρίζεται ως ο παλαιότερος όμιλος πολυτελών ξενοδοχείων της Ευρώπης, καθώς λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1897. Μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και το ξενοδοχείο Adlon του Βερολίνου που έχει φιλοξενήσει βασιλείς, αρχηγούς κρατών και διασημότητες όπως ο κάιζερ Γουλιέλμος Β΄, η Γκρέτα Γκάρμπο και ο Φράνκλιν Ρούζβελτ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top