Ιράν: Τουλάχιστον 3 νεκροί από το σεισμό στο Μπουσέρ

Μεγέθους 6,1 βαθμών

Ιράν: Τουλάχιστον 3 νεκροί από το σεισμό στο Μπουσέρ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού κοντά στην πόλη Μπουσέρ στο νότιο Ιράν, όπου βρίσκεται ο μόνος πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπως μετέδωσε προ ολίγου η δημόσια ιρανική τηλεόραση.

Δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα ή την έκταση των υλικών ζημιών που προκάλεσε η σεισμική δόνηση.

Το Ιρανικό Σεισμολογικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης ανέφερε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμών και το επίκεντρό του ήταν στο Κακί, περίπου 90 χλμ. νότια της Μπουσέρ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στο Ντουμπάι των ΗΑΕ, στο Κατάρ και στο Μπαχρέιν.

Τουλάχιστον πέντε ισχυροί μετασεισμοί σημειώθηκαν μέσα στην επόμενη ώρα.

Νωρίτερα, το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ είχε προσδιορίσει το μέγεθος της σεισμικής δόνησης σε 6,3 βαθμούς.

Ο ισχυρός αυτός σεισμός δεν επηρέασε τη λειτουργία του πυρηνικού ηλεκτροπαραγωγικού εργοστασίου της Μπουσέρ, δήλωσε ένα στέλεχος της ρωσικής εταιρίας Atomstroyexport, η οποία το έχει κατασκευάσει, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο σεισμός δεν επηρέασε σε τίποτε την ομαλή λειτουργία του αντιδραστήρα, το προσωπικό συνεχίζει να εργάζεται κανονικά και τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι εντελώς εντός των φυσιολογικών ορίων», φέρεται να είπε το στέλεχος αυτότης επιχείρησης, διευκρίνισε το Ρία Νόβαστι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top