Φουκουσίμα: Νέα ανεξήγητη διαρροή ραδιενεργού νερού

«Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποια είναι αιτία»

Φουκουσίμα: Νέα ανεξήγητη διαρροή ραδιενεργού νερού
​Διαρροή μολυσμένου ύδατος εντοπίστηκε γύρω από τη δεξαμενή 1 στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, μετά τον εντοπισμό μολυσμένου ύδατος γύρω από τις δεξαμενές 2 και 3, ανακοίνωσε η Tepco.

«Προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποια είναι αιτία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Μασαγιούκι Όνο, σύμφωνα με τον οποίο, οι αιτίες θα μπορούσαν να είναι πολλές.

«Δεν μπορούμε ν' αρνηθούμε το γεγονός ότι χάθηκε η εμπιστοσύνη μας στις υπόγειες δεξαμενές. Δεν μπορούμε να μεταφέρουμε όλο το μολυσμένο νερό σε υπέργειες δεξαμενές, εάν επιλέξουμε να μη χρησιμοποιήσουμε τις υπόγειες. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό,τι έχουμε», τόνισε ο Όνο.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Ναομί Χιρόζε και ο αντιπρόεδρος Ζένγκο Αϊζάουα θα μεταβούν εντός της ημέρας στο σταθμό της Φουκουσίμα για να διαπιστώσουν οι ίδιοι την κατάσταση και ν΄ αποφασίσουν μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Η Tepco ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι 120.000 λίτρα μολυσμένου ύδατος διέρρευσαν από τις ιδίου τύπου δεξαμενές 2 και 3. Συνολικά, υπάρχει διαρροή σε τρεις από τις συνολικά επτά δεξαμενές που χρησιμοποιούνται για να αποθηκεύσουν άκρως ραδιενεργό ύδωρ, το οποίο προέρχεται από την ψύξη αντιδραστήρων.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top