Ιταλία: Συνελήφθη δήμαρχος ως μέλος της μαφίας

Επιχείρηση των Αρχών για την πάταξη του εγκλήματος

Ιταλία: Συνελήφθη δήμαρχος ως μέλος της μαφίας

Οι ιταλικές αρχές συνέλαβαν 37 ανθρώπους με την κατηγορία ότι είναι μέλη της σικελικής Μαφίας. Ανάμεσά τους είναι και ένας.. δήμαρχος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι συλλήψεις των 37 προσώπων αυτών, που κατηγορούνται ότι ενέχονται σε δραστηριότητες συμμοριών και εκβιασμούς, διατάχθηκαν από την υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος στο Παλέρμο. Στόχος της επιχείρησης είναι να εξαρθρωθεί δίκτυο που ελέγχει διάφορες εταιρείες γύρω από την πρωτεύουσα της Σικελίας.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο δήμαρχος του Μοντελέπρε, μιας πόλης 6.000 κατοίκων όπου είχε δράσει την δεκαετία του 1940 ο Σαλβατόρε Τζουλιάνο, ένας λήσταρχος οι δραστηριότητες του οποίου παρέπεμπαν στον ‘Ρομπέν των Δασών', καθώς κι ένας κτηνοτρόφος ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές είναι επικεφαλής του κυκλώματος.

Η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα υπολογίζει πως ο ετήσιος τζίρος των μεγαλύτερων οργανώσεων του εγκλήματος στην Ιταλία –η Κόζα Νόστρα στη Σικελία, η Ντρανγκέτα και η Καμόρα στη Νάπολη- ανέρχεται σε τουλάχιστον 116 δισεκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top