Διαδήλωσαν γυμνόστηθες υπέρ της Αμίνα

Παγκόσμια ημέρα «topless jihad»

Διαδήλωσαν γυμνόστηθες υπέρ της Αμίνα

Γυμνόστηθες διαδήλωσαν, έξω από το τζαμί της συνοικίας Μπρας, στο κέντρο του Σάο Πάολο, μέλη της φεμινιστικής οργάνωσης Femen της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας "topless jihad".

Το event διοργανώθηκε ως ένδειξη υπο��τήριξης σε μια νεαρή Τυνήσια, η οποία είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο γυμνόστηθες φωτογραφίες της. Τα ίχνη της κοπέλας έχουν χαθεί εδώ και πολλές ημέρες.

Τέσσερις ακτιβίστριες έδειξαν τα στήθη τους έξω από το τέμενος, κρατώντας πλακάτ στα οποία είχαν γράψει συνθήματα, στα αγγλικά και τα πορτογαλικά, όπως "Λευτεριά στην Αμίνα" και "Είμαστε όλες μας Αμίνα".

Η 19χρονη Αμίνα Τιλέρ προκάλεσε σκάνδαλο στην Τυνησία δημοσιοποιώντας γυμνόστηθες φωτογραφίες της στις οποίες είχε καλύψει το στήθος της με φράσεις όπως "Το σώμα μου, μου ανήκει, δεν αντιπροσωπεύει την τιμή κανενός". Η οργάνωση Femen της Γαλλίας ανέφερε ότι η Αμίνα έχει εξαφανιστεί και ενδεχομένως να έχει εγκλειστεί σε ψυχιατρική κλινική στην Τύνιδα.

Ωστόσο, η δικηγόρος και γνωστή αγωνίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Μπόσρα Μπελχάτζ Χμίντα, είχε δηλώσει στις 25 Μαρτίου ότι η Αμίνα βρίσκεται στο σπίτι της και είναι καλά, όμως σε βάρος της εκκρεμεί δίωξη για προσβολή των χρηστών ηθών.

topless jihad 1.jpg

topless jihad.jpg





Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top