Το κινητό τηλέφωνο γιορτάζει: Γίνεται 40 ετών!

ΔΕΙΤΕ πω�� ήταν η πρώτη συσκευή που κυκλοφόρησε το 1973

Σαν σήμερα, πριν 40 χρόνια, στις 3 Απριλίου του 1973, ο μηχανικός ανάπτυξης στην ομάδα φορητού εξοπλισμού της Motorola Marty Cooper, πραγματοποίησε την πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο.

«Ενώ περπατούσα στον δρόμο και παράλληλα μιλούσα στο τηλέφωνο, κομψοί Νεουορκέζοι έμεναν με το στόμα ανοιχτό στη θέα κάποιου που ενώ κινείται μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο. Θυμηθείτε ότι το 1973 δεν υπήρχαν ασύρματα τηλέφωνα ούτε κινητά. Έκανα πολλές κλήσεις, εκ των οποίων μια ενώ διέσχιζα τον δρόμο και μιλούσα σε έναν δημοσιογράφο από την Νέα Υόρκη – ίσως ήταν το πιο επικίνδυνο πράγμα που είχα κάνει στη ζωή μου»… λέει ο 85χρονος σήμερα Cooper.

Αυτό το κινητό τηλέφωνο, από άχαρη και τεράστια συσκευή, έγινε πιο μικρό και στυλάτο, ενώ παρέχει περισσότερες υπηρεσίες για τον χρήστη, από ανταλλαγή μηνυμάτων, λήψη φωτογραφιών, μαγνητοσκόπηση. Για κάποιους έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο ενώ για κάποιους άλλους ο απόλυτος εφιάλτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top