Βόρεια Κορέα: «Τα πυρηνικά όπλα εγγυώνται την ειρήνη και την ευημερία»

Μόνο ρητορική κι όχι πράξεις βλέπουν οι ΗΠΑ

Βόρεια Κορέα: «Τα πυρηνικά όπλα εγγυώνται την ειρήνη και την ευημερία»

Τα βορειοκορεατικά πυρηνικά όπλα λειτουργούν ως μέσα αποτροπής εν δυνάμει εισβολέων και ως θεμέλιο για την ευημερία της, δήλωσε ο ηγέτης της χώρας σε μια ομιλία που εκφώνησε την Κυριακή και το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

"Η πυρηνική ισχύς μας είναι μια αξιόπιστη αποτροπή του πολέμου και μια εγγύηση για την προστασία της κυριαρχίας μας", δήλωσε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν σε ομιλία την οποία εκφώνησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας.

Η ομιλία φάνηκε να σηματοδοτεί μια στροφή στην οικονομική ανάπτυξη και ο Κιμ κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι προσπαθούν να σύρουν τη Βόρεια Κορέα σε μια κούρσα εξοπλισμών με στόχο να δημιουργήσουν εμπόδια στην οικονομική ανάπτυξή της.

H Νότιος Κορέα είχε προειδοποιήσει τη Δευτέρα πως πιθανή «πρόκληση» από το Βορρά θα τύχει «άμεσης και σκληρής απάντησης» ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η Πιόνγκγιανγκ είχε δηλώσει σε «κατάσταση πολέμου».

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, που είχε ξεκινήσει να κλιμακώνεται με την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας, αναζωπυρώθηκε τον περασμένο μήνα με τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας.

Την Τρίτη, έγινε επίσης γνωστό ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αναπτύσσουν στα ανοικτά του νότιου τμήματος της χερσονήσου το αντιτορπιλικό John S. McCain, σύμφωνα με το Reuters, που λειτουργεί ως «αντιπυραυλική ασπίδα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top