Σήμερα ήταν η Μεγάλη Παρασκευή για τους Καθολικούς-ΔΕΙΤΕ φωτορεπορτάζ

Η κορύφωση του Θείου Δράματος ανά τον κόσμο

​Σήμερα ήταν για τους Καθολικούς η Μεγάλη Παρασκευή: από την Ιερουσαλήμ ως την Ισπανία και από νότια Αμερική ως τις Φιλιππίνες, οι καθολικοί όλου του κόσμου συμμετείχαν στις λειτουργίες.

12490597_limghandler.jpg
Εκατοντάδες ήταν οι προσκυνητές στα Ιεροσόλυμα και στην Via Dolorosa, την Οδό του Μαρτυρίου, τον δρόμο που περπάτησε ο Ιησούς ανεβαίνοντας προς τον Γολγοθά.

12490877_limghandler.jpg
Πιστοί αναπαράστησαν στα Ιεροσόλυμα το Θείο Δράμα με διακριτικότητα, στις Φιλιππίνες αναβίωσε το έθιμο της πραγματικής σταύρωσης πιστών, έθιμο που απορρίπτει η τοπική εκκλησία.

12491171_limghandler.jpg
Στο Βατικανό, ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν επικεφαλής της λιτανείας του επιταφίου που κατέληξε στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

12491172_limghandler.jpg
Ο Φραγκίσκος Α', φορώντας κατά την παράδοση κόκκινα άμφια που ��υμβολίζουν το αίμα του Ιησού, προσευχήθηκε γονατιστός στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Οικογένειες από την Ιταλία και την Ινδία, ιερείς από την Κίνα, την Ιταλία και τη Συρία, καλόγριες από το Λίβανο και τη Νιγηρία και νέοι από τη Βραζιλία μετέφεραν εναλλάξ το σταυρό του μαρτυρίου. Ο Φραγκίσκος δεν μετέφερε ο ίδιος το σταυρό.

12491949_limghandler.jpg

Η αναπαράσταση της Σταύρωσης είναι έθιμο που απαντά σε πολλές χώρες με πιστούς καθολικούς, όπως αυτές της Νοτίου Αμερικής.

Μάλιστα να σημειωθεί ότι κοινά έθιμα με τα ελληνικά υπάρχουν και αλλού, όπως για παράδειγμα στην Τσεχία όπου καίνε εκεί ομοίωμα του Ιούδα.


KAI10_GERMANY_EASTER__0329_11_limghandler.jpg
Δεκάδες κόσμος προσφέρεται να μεταφέρει την εικόνα σε αυτή την τελετή που θυμίζει τον ελληνικό επιτάφιο και προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών.

JER5_PALESTINIANS_ISRAEL__0329_11_limghandler.jpg
APTOPIX_Mideast_Israel_Palestinians_Good_Friday_JPEG_05764_limghandler.jpgΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top