Κορυφώνεται η ένταση στις σχέσεις Β. Κορέα και ΗΠΑ

Η Ρωσία επεσήμανε τον κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος

Κορυφώνεται η ένταση στις σχέσεις Β. Κορέα και ΗΠΑ

​Προετοιμασίες ενόψει πυραυλικών πληγμάτων εναντίον της Αμερικής και των βάσεων της στον Ειρηνικό πραγματοποιεί η Β. Κορέα μετά από μια πρωτοφανή διαταγή του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ – Ουν!

Αυτή είναι η απάντησή του στις εκπαιδευτικές «αόρατες" πτήσεις των βομβαρδιστικών αεροπλάνων Β-2 πάνω από την κορεατική χερσόνησο στην οποία επικρατεί ένταση!

Πρόκειται για αεροσκάφη που έριξαν «αδρανή πυρομαχικά» σε πεδίο βολής κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο συμμαχικών ασκήσεων ΗΠΑ - Νοτίου Κορέας.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θεώρησε ότι οι πτήσεις αυτές ήταν κάτι περισσότερο από πολεμική ένδειξη και ότι αποτελούν "τελεσίγρ��φο" για την κήρυξη πυρηνικού πολέμου.

Χαρακτηριστικές μάλιστα είναι και οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του λαϊκού κόμματος με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τους επιτελείς του αλλά και τους χάρτες των ΗΠΑ με πόλεις-στόχους των πυραύλων.

Την Πέμπτη, πάντως η Ουάσινγκτον είπε ότ6ι οι πτήσεις ήταν εκπαιδευτικές και δεν υπήρχε πρόκληση! Ακόμα, δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ, δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο από τη Βόρειο Κορέα την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ ενίσχυσαν το σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας τους.

Η Ρωσία επεσήμανε τον κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος στη Β. Κορέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top