Πλουσιότερος κατά 200 εκ. δολάρια ο Γιανουκόβιτς junior

Γράφει το σημερινό ένθετο του Focus

Πλουσιότερος κατά 200 εκ. δολάρια ο Γιανουκόβιτς junior

Ο πρεσβύτερος γιος του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, διπλασίασε την περιουσία του κατά σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρ��α μέσα σε ένα χρόνο!

Την αποκάλυψη δημοσιεύει σε ένθετο με την κατάταξη των πλουσιότερων ανθρώπων στην Ουκρανία, το τεύχος του ουκρανικού περιοδικού Focus που κυκλοφορεί σήμερα.

Ο Αλεξάντρ Γιανουκόβιτς, ιδρυτής του ομίλου MACO (ακίνητα, κατασκευές, τραπεζικός τομέα, παραγωγή και εξαγωγή άνθρακα κ.ά.), "πέτυχε να διπλασιάσει την περιουσία του στα 196 εκατ. δολάρια" (153 εκατ. ευρώ), αναφέρει το περιοδικό.

Ο κάτοχος πτυχίου οδοντιατρικής, μπήκε στο κλαμπ των πλουσιοτέρων προσώπων της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας μετά την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον πατέρα του, το 2010.

Η περιουσία του Γιανούκοβιτς άγγιζε τα 100 εκατομμύρια δολάρια το 2011 και το 2012. Τον Φεβρουάριο, η λογιστική εταιρεία PricewaterhouseCoopers υπολόγισε την αξία του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού και των πόρων της MACO σε 1,7 δισεκατ. γκρίβνια, δηλ. περίπου 200 εκατ. δολάρια (156 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με το περιοδικό Focus, ο ιδιοκτήτης του ομίλου SCM, Ρινάτ Αχμέτοφ, άνθρωπος του στενού κύκλου του προέδρου, παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ουκρανία. H περιουσία του ανέρχεται σε 17 δισ. δολάρια (13 δισεκ. Ευρώ και ακολουθούν οι Ίγκορ Κολομόισκι και Γκενάντι Μπογκολιούμποφ, συνιδρυτών του ομίλου Privat που έχουν έκαστος 3,65 δισ. δολάρια (2,85 δισ. ευρώ).

Ο Αλεξάντρ Γιανουκόβιτς βρίσκεται στην 76η θέση της κατάταξης και δεν έχει μιλήσει ποτέ στον Τύπο. Θεωρείται πρόσωπο κλειδί στην ισχυρή πολιτικοοικονομική φατρία γύρω από τον αρχηγό του κράτους που αποκαλείται "η Οικογένεια". Πολλοί άνδρες που θεωρούνται κοντινοί στον ίδιο καταλαμβάνουν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και στην κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top