Ο θάνατος του Μπερεζόφσκι οφείλεται πιθανόν σε απαγχονισμό

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα από την νεκροψία

Ο θάνατος του Μπερεζόφσκι οφείλεται πιθανόν σε απαγχονισμό

Η νεκροψία στη σορό του ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το Σάββατο στη νότια Αγγλία, δείχνει ότι πιθανή αιτία του θανάτου του είναι ο απαγχονισμός, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

«Τα αποτελέσματα της νεκροψίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από ιατροδικαστή του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών, έδειξε πως τα αίτια θανάτου συνάδουν με τον απαγχονισμό. Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε ίχνη πάλης», πριν από το θάνατο, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επιπλέον εξετάσεις, ειδικά ιστολογικές και τοξικολογικές, πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά τα αποτελέσματά τους θα γίνο��ν γνωστά σε αρκετές εβδομάδες, επισήμανε η αστυνομία και πρόσθεσε πως θα συνεχιστεί για πολλές ημέρες η έρευνα στην κατοικία του.

«Όσο συνεχίζονται οι έρευνες, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τα ευρήματα», τόνισε ο επικεφαλής της αστυνομία της περιοχής επιθεωρητής Κέβιν Μπράουν.

Ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός από έναν υπάλληλό του σε ένα από τα μπάνια της έπαυλής του το μεσημέρι του Σαββάτο. Τελευταία φορά τον είχαν δει στις 22:30 το προηγούμενο βράδυ.

«Δεν έχουμε αποδείξεις για την εμπλοκή τρίτου προσώπου», πρόσθεσε ο Μπράουν. Ορισμένοι συγγενείς του Μπερεζόφσκι ανέφεραν πως βρισκόταν σε καταθλιπτική κατάσταση, όμως την πιθανότητα αυτοκτονίας απέκλεισαν φίλοι του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top