Την τιμωρία των υπεύθυνων για το δράμα της Κύπρου ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

«Κάποιοι να κάτσουν στο σκαμνί» - «Ο λαός μας μπορεί να ζει και με τα ολίγα»

Την τιμωρία των υπεύθυνων για το δράμα της Κύπρου ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Την τιμωρία των υπεύθυνων για το δράμα της Κύπρου ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χ��υσόστομος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας στον κυπριακό λαό.

«Κάποιοι πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί και να λογοδοτήσουν για το οικονομικό σοκ που υπέστη η Κύπρος. Δεν είναι εκδικητικό αυτό που λέω» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου μετά τη μαθητική παρέλαση και συμπλήρωσε: «Όταν κανείς πιστεύει και στον Θεό και στην Ελευθερία οι αριθμοί δεν έχουν πέραση πλέον. Οι Έλληνες που είναι πάντα λίγοι, επειδή πίστεψαν στην Ελευθερία αγωνίστηκαν και την απέκτησαν».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η νέα συμφωνία στο Eurogroup είναι καλύτερη επειδή αντί του λαού της Κύπρου γίνεται φτωχότερο το κράτος της Κύπρου, ενώ σημείωσε πως η Εκκλησία πρέπει να μεριμνήσει γιατί πολλοί θα χάσουν τη δουλειά τους και «οι πεινώντες θα πολλαπλασιαστούν».

«Οι πλούσιοι θα γίνουν λιγότερο πλούσιοι αλλά ο λαός μας ξέρει να ζει και με σπατάλες αλλά μπορεί να ζει και με τα ολίγα», ενώ για το κεφάλαιο που είχε η Εκκλησία στην Τράπεζα Κύπρου ο ίδιος τόνισε ότι ήταν πάνω από 100 εκ. ευρώ και έχει χαθεί. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «δεν φοβάται η Εκκλησία, ό,τι και να χάσει έχει το λαό που την αγαπά και την στηρίζει» .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top