Όλο και χειρότερη η κατάσταση στην Κύπρο: Αδειάζουν τα ράφια στα σουπερμάρκετ

"Τα αποθέματα αρκούν μόνο για δυο μέρες"- "Ο κόσμος είναι στους δρόμους"

Όλο και χειρότερη η κατάσταση στην Κύπρο: Αδειάζουν τα ράφια στα σουπερμάρκετ

‘Όλο και πιο δραματική γίνεται καθημερινά η ζωή των Κυπρίων στη Μεγαλόνησο, που πλέον μετά το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών, τα ελάχιστα μετρητά που έχουν, τους έχουν οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές στην καθημερινότητά τους.

Όπως βλέπετε και στα πλάνα πολλοί από αυτούς βγαίνουν στους δρόμους κάθε μέρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την τραγική κατάσταση που βιώνουν, ενώ οι
ουρές των καταθετών στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μεγαλών��υν μέρα με την μέρα.

"Μόνο για δυο μέρες αρκούν τα αποθέματα στα σούπερμάρκετ"

Ακόμη και τα καλά εφοδιασμένα σουπερμάρκετ - οι υπεραγορές, όπως τις λένε στο νησί - βλέπουν τα ράφια να αδειάζουν.

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υπεραγορών Ανδρέας Χατζηαδάμου, τα αποθέματα των υπεραγορών «αρκούν για ακόμα δύο τρεις ημέρες».

Ο ίδιος προσέθεσε πως αν δεν εξευρεθεί λύση και οι τράπεζες παραμείνουν κλειστές μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα υπάρξει πρόβλημα.

«Αν δεν υπάρξει λύση και αν οι προμηθευτές δεν ανακαλέσουν την απόφαση τους να εφοδιάζουν τις υπεραγορές μόνο με μετρητά, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και κενά στα ράφια των υπεραγορών. Προς το παρόν τα αποθέματα που έχουν οι υπεραγορές μπορούν να διαρκέσουν ακόμα δύο με τρεις ημέρες. Μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αν δεν βρεθεί λύση θα υπάρξει πρόβλημα», είπε ο Ανδρέας Χατζηαδάμου.

"Όλος ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Είναι σε κατάσταση πανικού"

Τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Κύπριοι περιγράφει στην εκπομπή «Μίλα» ο πατέρας της τραγουδίστριας, Στέλλας Καλλή.

«Όλος ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους. Υπάρχει πρόβλημα έλλειψης ρευστότητας δηλαδή μετρητών. Τόσο τα μαγαζιά όσο και τα πρατήρια βενζίνης δεν δέχονται ούτε τραπεζικές επιταγές ούτε πιστωτικές κάρτες. Δέχονται μόνο μετρητά. Και αυτό είναι πολύ δύσκολο και δεν ξέρουμε για πόσο καιρό θα διαρκέσει» δήλωσε ο κ. Γιάννης Καλλής και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και για κοινωνικούς λόγους. Όλοι είναι σε κατάσταση πανικού, σε κατάσταση αμόκ».

Ανοιχτά τα ταχυδρομεία το Σάββατο

Σημειώνεται ότι το Σάββατο θα παραμείνουν ανοιχτά τα ταχυδρομεία στην Κύπρο προκειμένου να μπορέσουν οι γονείς να στείλουν κάποια χρήματα στα παιδιά τους που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top