Μετά το "όχι" στη Κύπρο ελλείψεις και σε τρόφιμα

Η έλλειψη ρευστού είναι εμφανέστατη

Σοβαρά προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς με προϊόντα, πάγωμα στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, πλήρης παράλυση στην πώληση αυτοκινήτων, έλλειψη μετρητών για αγορά καυσίμων, είναι οι επιπτώσεις από το "όχι" της Κύπρου στο κούρεμα των καταθέσεων και το παρατεταμένο κλείσιμο των τραπεζών στη χώρα.

Όπως γράφει ο "Φιλελεύθερος" γενικά η αγορά παραμένει μουδιασμένη, ο κόσμος ξοδεύει με φειδώ και κανείς δεν ξέρει τι θα επακολουθήσει με την παραμονή των τραπεζών κλειστών και τις επόμενες ημέρες. Πρόβλημα υπάρχει και στις προμηθεύτριες εταιρείες.

Την ίδια στιγμή διακοπή των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες παρατηρείται στην κυπριακή οικονομία, ενώ την ίδια ώρα πολλά ΑΤΜ έχουν περιορισμένο ποσό ανάληψης.

Η έλλειψη ρευστού είναι εμφανέστατη σε όλο το νησί. Στα ΑΤΜ γίνεται προσπάθεια να υπάρχει μόνιμος εφοδιασμός, ενώ πολλές επιχειρήσεις αποφάσισαν να σταματήσουν τη λειτουργία τους και να δώσουν άδειες στους εργαζόμενους μέχρι την άλλη εβδομάδα και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά καταστήματα δεν δέχονται πλέον πληρωμές μέσω πιστωτικών καρτών και ��ητάνε από τους πελάτες τους μετρητά, ενώ τα βενζινάδικα του νησιού, δεν δέχονται το πλαστικό χρήμα. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου ανέφερε την Τετάρτη πως: "Οι πρατηριούχοι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να πωλούν τοις μετρητοίς και να αποφεύγουν τις πιστώσεις".

Προβλήματα αντιμετωπίζουν, επίσης, οι Κύπριοι φοιτητές του εξωτερικού καθώς οι γονείς τους δεν μπορούν να τους στείλουν χρήματα μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Υπάρχουν καύσιμα στην αγορά και τα 280 πρατήρια καυσίμων λειτουργούν κανονικά διαβεβαιώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Στέφανος Στεφάνου, καλώντας τους καταναλωτές να μην ανησυχούν.

Υπάρχουν αρκετά καύσιμα, είπε ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι οι πρατηριούχοι εκ των πραγμάτων είναι αναγκασμένοι να πωλούν τοις μετρητοίς και να αποφεύγουν τις πιστώσεις.

Σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης πάντως οι πρατηριούχοι προχωρούν σε κάποιες διευκολύνσεις, όπως είπε, σημειώνοντας ότι και οι εταιρείες για να προμηθεύσουν τα πρατήρια θα πρέπει να προπληρωθούν και με τη σειρά τους δεν δέχονται επιταγές.

Συνεπώς, συνέχισε, και οι πρατηριούχοι για να συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα χρήματα θα πρέπ��ι να εργαστούν με μετρητά.
Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top