Αυτά είναι: Επιχειρηματίας αφήνει τους υπαλλήλους να ορίζουν τους μισθούς τους

Μη χαίρεστε, δεν είναι στην Ελλάδα!

Και ποιος δεν θα ήθελε να δουλεύει σε μια επιχείρηση και να καθορίζει μόνος του το μισθό του… Φυσικά πράγμα αδύνατο στην Ελλάδα!

Στην Γερμανία όμως όλα γίνονται! Στην επιχείρηση του Λαρς Φόλμερ για παράδειγμα οι υπάλληλοι καθορίζουν ΜΟΝΟΙ τους τις αποδοχές και τις άδειές τους. Ο Φόλμερ είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vollmer & Scheffzyk, στην οποία απασχολούνται 25 εργαζόμενοι. Ο 41χρονος Γερμανός δεν άντεχε άλλο τους καβγάδες για τους μισθούς και τις άδειες και αποφάσισε το φθινόπωρο του 2010, να αφήσει ελεύθερους τους εργαζόμενους της φίρμας του να διαμορφώνουν μόνοι τους τις αποδοχές τους.

Η μέθοδος είναι απλή. Όποιος πρόκειται να προσληφθεί στην επιχείρηση, ενημερώνεται αναλυτικά για τα οικονομικά στοιχεία της, αλλά και για τις αποδοχές κάθε σ��νεργάτη της, αρχικά ανώνυμα για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Έτσι παίρνει ο υποψήφιος μία ιδέα, τι μπορεί να πληρώσει η επιχείρηση και καθορίζει ανάλογα τις απαιτήσεις του. Αφού καταλήξει σε κάποιο ποσό, μιλά ανοιχτά με τρεις εργαζόμενους της εταιρείας για την άποψη που έχει σχετικά με τον μελλοντικό μισθό του και στο τέλος τον οριστικοποιεί.

Βέβαια, οι υπάλληλοι δεν είναι άπληστοι αφού επιχειρηματίας ούτε μία φορά δεν βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπος με κάποιες υπερβολικές απαιτήσεις. Με παρόμοιο τρόπο διευθετούνται και οι άδειες του προσωπικού, για τις οποίες δεν προβλέπεται κάποια συγκεκριμένη διάρκεια, αλλά συνεννοούνται οι εργαζόμενοι μεταξύ τους. Κάθε ένας από τους 25 υπαλλήλους γνωρίζει ακριβώς τις αποδοχές των υπολοίπων και όποιος κερδίζει περισσότερα, πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, ότι το αξίζει.

Αν «λουφάρει», καλείται να αιτιολογήσει τον μισθό του. Με το συγκεκριμένο σύστημα δεν υπάρχει πλέον φθόνος μεταξύ των συναδέλφων, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν αναπτύξει την αίσθηση ότι ��πηρετούν έναν κοινό στόχο. Αυτό θα πει ονειρεμένη δουλειά!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top