Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Βαρθολομαίο

Πρόσκληση να επισκεφτεί το Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Βαρθολομαίο

​Ο Πάπας Φραγκίσκος Α’ συναντήθηκε στο Βατικανό με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μια ιστορική στιγμή για τις δυο εκκλησίες.

Μάλιστα πρώτα έγινε η κατ’ ιδίαν συνάντηση και στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης, επικεφαλής των προκαθήμενων των ανατολικών εκκλησιών συναντήθηκε και πάλι με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στην προσφώνησή του προς τον Πάπα, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«H ενότης των Χριστιανικών Εκκλησιών τυγχάνει το πρώτιστον μέλημα ημών και είναι, ασφαλώς, μια εκ των βασικών προϋποθέσεων δια την ενώπιον των ομμάτων των εγγύς και των μακράν αξιοπιστίαν της χριστιανικής μαρτυρίας μας. Προς επίτευξιν αυτής χρειάζεται να συνεχισθεί ο αρξάμενος Θεολογικός διάλογος, δια να κατανοηθεί από κοινού και να προσεγγισθή η αλήθεια της πίστεως και η εμπειρία των Αγίων και η κοινή, δι' Ανατολήν και Δύσιν, παράδοσις της πρώτης χριστιανικής χιλιετίας» είπε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε επίσης στην παγκόσμια οικονομική κρίση και στην ανάγκη να οργανωθεί ανθρωπιστική δράση, ώστε «οι έχοντες να προσφέρουν στους μη έχοντες, οικειοθελώς και με ιλαρότητα» και υπογραμμίζει την σημαντική, κύρια αναφορά του πάπα Φραγκίσκου, σε ό,τι είναι «ουσιώδες».

Εύχεται ακόμα, να υπάρξει στενή συνεργασία «για την διόρθωση των εκκοσμικευμένων τάσεων, ώστε να επανέλθει ο άνθρωπος στο αρχαίο κάλλος της αγάπης».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση προς τον Αργεντινό ποντίφικα —με τον οποίο συμμερίζεται και το έντονο ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος— να επισκεφθεί το Φανάρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top