Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ για το «όχι» της Κύπρου!

Πρώτο θέμα στο εξωτερικό

Σάλος στα διεθνή ΜΜΕ για το «όχι» της Κύπρου!

Πρώτο θέμα έχει γίνει το «όχι» της βουλής της Κύπρου στα διεθνή ΜΜΕ.

Η βρετανική εφημερίδα Guardian, επισημαίνει ότι «η εναλ��ακτική είναι να αφεθούν οι κυπριακές τράπεζες να χρεοκοπήσουν αμέσως μόλις ξανανοίξουν μετά το προσωρινό τους κλείσιμο και να ελπίζουν να είναι πραγματικά μια 'ιδιαίτερη περίπτωση. Αυτό όμως μοιάζει με φρικτά μεγάλο στοίχημα.»

rtjry.jpg
Η εφημερίδα «Telegraph» τονίζει ότι «η σύγχυση θα μπορούσε να παρέχει στην Μόσχα μια σπουδαία ευκαιρία να αποκτήσει σημαντική εμπορική επιρροή στην ευρωζώνη εκμεταλλευόμενη τα αποθέματα φυσικού αερίου που φέρονται να βρίσκονται στα ανοιχτά της Κύπρου. Εναλλακτικά, η Ρωσία θα μπορούσε να κερδίσει επιρροή επεκτείνοντας το ο δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που της έχει ήδη δώσει.»

Η εφημερίδα De Standaard έχει τίτλο: «Η Κύπρος και η ευρωζώνη προστατεύουν τελικά τους μικροκαταθέτες», αναφέρει σε άρθρο της ότι οι τελευταίες εξελίξεις με την Κύπρο απειλούν να αναζωπυρώσουν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και να θέσουν εκ νέου σε δοκιμασία τη συνοχή της ευρωζώνης.

Όπως σημειώνει, παρά τις διαβεβαιώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι «μοναδική» και δεν πρόκειται να αποτελέσει προηγούμενο και για άλλες χώρες, δημιουργήθηκε μεγάλη ανησυχία σε παγκόσμια κλίμακα σχετικά με τις επιπτώσεις από το «κούρεμα» των καταθέσεων στην Κύπρο, καθώς έσπασε ένα ταμπού.

Η «LE SOIR» δημοσιεύει πρωτοσέλιδο κείμενο υπό τον τίτλο: «Αποταμίευση: ένα ταμπού έσπασε στην Ευρώπη», ενώ και η «LIBRE BELGIQUE» στο πρωτοσέλιδό της, αναφέρει: «Να σωθεί η Κύπρος με κάθε κόστος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top