Την 4η Ιουλίου «παραδίδεται» στο κοινό το Άγαλμα της Ελευθερίας

Κλειστό από τον Οκτώβριο λόγω «Σάντι»

���Το εμβληματικό μνημείο της Νέας Υόρκης, το Άγαλμα της Ελευθερίας, θα λειτουργήσει ξανά για το κοινό την 4η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κεν Σαλασάρ.

Το σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης είχε κλείσει από τα τέλη Οκτωβρίου εξαιτίας του ακραίου φυσικού φαινομένου Σάντι.

Ωστόσο, το διάσημο μνημείο θα παραμείνει κλειστό για οκτώ συναπτούς μήνες, προς μεγάλη λύπη των παραθεριστών που θα ήθελαν να επισκεφθούν ένα από τα διασημότερα σύμβολα της Νέας Υόρκης και των ΗΠΑ.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας κάθε χρόνο προσελκύει περίπου 3 εκατ. επισκέπτες, που αποφέρουν κέρδη πολλών δεκάδων εκατ. δολαρίων στα ταμεία της πόλης.

Το ύψους 93 μ. και βάρους άνω των 200 τόνων μνημείο δεν είχε υποστεί την παραμικρή ζημιά από την επέλαση του Σάντι στη Νέα Υόρκη, στις 29 Οκτωβρίου- όμως οι δύο προκυμαίες του, που χρησιμοποιούνται καθημερινά από χιλιάδες επισκέπτες, είχαν σχεδόν διαλυθεί.

Επίσης είχαν καταστραφεί τα δίκτυα τηλεφωνίας και ηλεκτροδότησης, ενώ από το νερό και τους ανέμους του φαινομένου είχαν ξηλωθεί οι πλάκες στα μονοπάτια περιπάτου γύρω από το άγαλμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top