Οργή λαού, φωνή θεού! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος...ξεσπά

"Είναι πρόστυχοι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας... Μας πρόδωσαν"

​Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος με τις εξελίξεις σε ότι αφορά την οικονομία, μετά την απόφαση-βόμβα του Euorgroup για έκτακτη φορολογία των καταθέσεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε τη στάση των Ευρωπαίων εταίρων ως προστυχιά και εξέφρασε την απογοήτευση του για την αντιμετώπιση που έτυχε η Κύπρος από τους Ευρωπαίους εταίρους της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μας πρόδωσαν οι φίλοι μας και οι συνέταιροι μας».

Παρόλα αυτά είπε ότι εδώ που έχουμε φτάσει δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι λάθος.

«Αλλά δεν πρέπει να μείνουμε απαθής. Η φίλη κυβέρνησης, να δώσει κρατικά ομόλογα πέντε-δέκα χρόνων και όταν αναπτυχθεί με το καλό και βρεθεί το αέριο το βγάλουμε και το διαθέσουμε στις αγορές, τότε μπορεί να εξαργυρωθεί αυτό το ομόλογο, το οποίο μπορεί να φέρει και έναν αρκετά καλό τόκο. Ούτως ώστε κανείς να μην ζημιώσει, να περάσουμε πέντε έξι χρόνια, έξι επτά αλλά θα πάρει το λαβείν του ο καθένας», είπε.

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι όσοι συνέβαλαν σε αυτή την κατάσταση θα πρέπει να λογοδοτήσουν, τονίζοντας μάλιστα πρέπει να πάνε και φυλακή.

Ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε να πει ότι "όταν θα είμαστε σε θέση που να μπορούμε να αποχωρήσουμε από την ευρωζώνη πρέπει να το πράξουμε για την αξιοπρέπεια μας".

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top