Σας θυμίζει κάτι;;; Λίστα… διασήμων απέσυρε χρήματα λίγο πριν από το «κούρεμα»!

Απόδοση ευθυνών ΤΩΡΑ ζητά ο Αβέρωφ Νεοφύτου

Τη δημοσίευση ενός καταλόγου επωνύμων καταθετών, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες απέσυραν καταθέσεις από την Κύπρο, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να αποκατασταθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού.

Μεταξύ των μέτρων που εισηγήθηκε ο κ. Νεοφύτου περιλαμβάνεται η απόδοση ευθυνών «σε όσους μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, όποιοι κι αν είναι, σε οποιοδήποτε επίπεδο κι αν βρίσκονται. Τραπεζίτες, επόπτες και πολιτικοί».

Παράλληλα ο ίδιος προτείνει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκειμένου να αμβλυνθούν τα προβλήματα των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιμήκυνση των δανείων και μείωση των δανειστικών επιτοκίων.

Επιπρόσθετα, ο κ. Νεοφύτου προτείνει να υπάρξουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για μεγαλύτερη διασφάλιση όλων των καταθετών, εάν ψηφισθεί ο νόμος περί υποχρεωτικής μετατροπής μέρους των καταθέσεών τους σε μετοχές.

Μία από τις ρυθμίσεις που προτείνει ο ίδιος αφορά και την επαναγορά από το κράτος -μέσω των μελλοντικών εσόδων από το φυσικό αέριο- των μετοχών αυτών στην τιμή απόκτησης τους, με μια επί πλέον λογική απόδοση για όσα χρόνια θα τις έχουν οι καταθέτες στην κατοχή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top