Ανάβει φωτιές η Μέρκελ: Ώρα να πληρώσουν την κρίση και οι Κύπριοι

Σε ρόλο πυροσβέστη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς

Ανάβει φωτιές η Μέρκελ: Ώρα να πληρώσουν την κρίση και οι Κύπριοι

Μια παρέμβαση της Γερμανίδας Καγκελάριου για την απόφαση του Eurogroup προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις στην Κύπρο! Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Μέρκελ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης των Χριστιανοδημοκρατών το Σάββατο το βράδυ, ανέφερε "είπαμε ότι όσοι έχουν τα χρήματα τους στις κυπριακές τράπεζες πρέπει να συμβάλουν στη διάσωση της Κύπρου".

Η κα Μέρκελ πρόσθεσε ότι "με τον τρόπο αυτό θα συμβάλουν οι υπεύθυνοι και όχι μόνο οι φορολογούμενοι από άλλες χώρες κι αυτό είναι το σωστό", επιρρίπτοντας, έτσι, έμμεσα ευθύνες σε όλους τους Κύπριους πολίτες για τη χρηματοπιστωτική κρίση στο νησί.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, σε δήλωσή του, στη "Welt am Sonntag" αναφέρει πως "δεν είναι υπεύθυνοι οι μικροκαταθέτες για την κακοδιαχείριση", σε αντίθετη, δηλαδή, κατεύθυνση από την κ. Μέρκελ.

"Η λύση πρέπει να ανταποκρίνεται σε κοινωνικά κριτήρια" δηλώνει ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης και προσθέτει: "Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρξει βελτίωση, όπως μέσω ενός ελεύθερου ποσού ύψους 25.000".

Εν τω μεταξύ, κυπριακές πηγές έλ��γαν πως έφτασε το πρωί στη Λευκωσία εκπρόσωπος του Μάριο Ντράγκι σε μια προσπάθεια να πειστεί η κυβέρνηση να φέρει σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή τον φόρο στις καταθέσεις, ώστε την Τρίτη να ανοίξουν κανονικά οι κυπριακές τράπεζες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top