Reuters: Οργή στην Κύπρο και εξαναγκασμός των καταθετών

Φιλοξενεί οργισμένες δηλώσεις καταθετών που δεν πρόλαβαν να κάνουν τις αναλήψεις

Reuters: Οργή στην Κύπρο και εξαναγκασμός των καταθετών

​Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες την Κύπρο, μετά την απόφαση του Eurogroup για επιβολή εισφοράς στις καταθέσεις, σχολιάστηκαν από τον διεθνή Τύπο και τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σε ανταπόκρισή του, το πρακτορείο Reuters με τίτλο «Οι καταθέτες αναγκάζονται να πληρώσουν», κάνει λόγο για απόφαση άνευ προηγουμένου, καθώς οι ευρωπαίοι Υπουργοί Οικονομικών ανάγκασαν τους καταθέτες να συνεισφέρουν για τη διάσωση της Κύπρου.

«Η αρχική δυσπιστία της απόφασης προκάλεσε έπειτα μεγάλη οργή», γράφει το πρακτορείο, αναφερόμενο στο πλήθος καταθετών που έσπευσαν στα Συνεργατικά Ιδρύματα και στα ΑΤΜ για να αποσύρουν τα ποσά των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Ωστόσο, οι πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς τα Συνεργατικά Ιδρύματα ήταν κλειστά και το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών έχει παγοποιηθεί, μετά από οδηγία που δόθηκε.

Το Reuters φιλοξενεί οργισμένες δηλώσεις καταθετών, οι οποίοι δεν κατάφεραν να κάνουν τις αναλήψεις ποσών, τις οποίες σκόπευαν. «Είμαι εξαιρετικά οργισμένη. Δούλευα για χρόνια και χάνω τα λεφτά μου λόγω των Γερμανών και των Ολλανδών», δήλωσε 54χρονη Αγγλοκύπρια, η οποία επέστρεψε στο νησί στα μέσα του 2012 με τις καταθέσεις της. «Αποκαλούν την Κύπρο, Σικελία, χώρα της Μαφίας. Εδώ δεν είναι Σικελία, είναι Κύπρος. Αυτό που κάνουν είναι απλή και καθαρή κλεψιά», είπε συνταξιούχος.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για την Κύπρο, δεν αφορά τις καταθέσεις ελλήνων πολιτών που έχουν τα χρήματά τους σε θυγατρικές κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, καθώς προστατεύονται από το ελληνικό θεσμικό πλαίσιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top